Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
29v

Dalkurd om tränarprocessen: "Försöker hitta en lösning"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

MALMÖ. Dalkurd går in i VM-uppehållet med att de ska lösa problemen kring förstemålvakten och tränarposten. 
- Vi spelar på ett visst sätt och har en väldigt ung grupp. Vi vill gärna behålla vår identitet, säger Adil Kizil om profilen på den nye tränaren.

Det var inför matchen mot IFK Norrköping som Dalkurds målvakt Abdulaziz Demircan plötsligt blev petad ur matchtruppen. Anledningen var ett Instagraminlägg som publicerades på spelarens privata konto, med en bild på den turkiska flaggan, årtalet 1919 (året då turkiska frihetskriget inleddes), och Turkiets förste president. 

Det skapade frustration bland supportrarna och klubbarnas representanter sa då att att kontot hade blivit hackat. Drygt en vecka senare har inget nytt hänt. 

- Han är hemma just nu. Precis som vi sagt tidigare så sköter vi det internt och kommer ta beslut, förhoppningsvis inom den närmaste tiden, sa Dalkurds sportchef och tillfällige tränare Adil Kizil efter matchen. 

Våren har i det stora hela varit jobbig för Dalkurd, som bara har tagit fem poäng efter elva matcher och därför valde att göra sig av med tränaren Azrudin Valentic. Klubben har redan satt igång en process för att hitta en ersättare. 

- Det är några dagar nu innan vi drar igång (med träning) igen, så vi försöker jobba vidare med det och försöker hitta en lösning. 

Det är inte aktuellt att du stannar kvar som huvudtränare?
- Det hoppas jag inte utan jag vill gärna fokusera på den sportsliga biten. Det handlar om att utvärdera hela truppen, sondera marknaden och se vad som finns. 

- Vi försöker hitta rätt profil som passar in i sättet vi vill spela, och försöker kolla vilka som är lediga också. 

- Vi spelar på ett visst sätt och har en väldigt ung grupp. Vi vill gärna behålla vår identitet.

Publicerad 2018-05-27 kl 19:01
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons