Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
31v

Dalkurds svar efter miljardärens investeringsstopp: "Missuppfattat rollen som investerare"

Foto: Bildbyrån.

Miljardären Kawa Junad ska sluta sponsra Dalkurd.
Nu riktar klubben kritik mot storsponsorn på sin hemsida. 
"Som framgått av Kawa Junads påståenden i media har han missuppfattat sin roll som investerare", skriver klubben i ett pressmeddelande.

Dalkurd gör i år sin första säsong i allsvenskan, men har fått en tung start och vid VM-uppehållet ligger man på nedflyttningsplats där man bara spelat ihop fem poäng på elva omgångar. Tränare Azrudin Valentic har fått sparken, och i går bekräftade Kawa Junad, som investerat stora pengar i Dalkurd, att han själv har stoppat alla extrainvesteringar i klubben och dessutom godkänt klubbens vd, Mikael Ahlerups, avskedsansökan.

Kawa Junad riktade dessutom, i intervjun med Aftonbladet, kritik mot Ramazan Kizil, ordförande i Dalkurd. 

- Intresset hos några av familjemedlemmarna går i motsatt riktning som klubbens och det påverkar Dalkurd. Det är därför vi är i den här situationen.. När vi gav Mikael Ahlerup vd-rollen har han inte fått jobba på sitt sätt. Dom gjorde det svårt för honom att jobba professionellt. När resultaten inte går bra måste man göra förändringar, flera förändringar. Går klubben dåligt är det inte bara tränarens fel. I Dalkurd styr ordförande (Ramazan Kizil) allt. Han har gjort så många fel. Är man emot honom kickas man. Vi kom överens om att Mikael skulle få full kontroll, med alla befogenheter, sa Junad till tidningen då. 

Dalkurd meddelade därefter till Fotbollskanalen att klubben planerar att komma ut med ett pressmeddelande, vilket klubben publicerade på sin hemsida under tisdagskvällen, där klubben riktade kritik mot Junad. 

"Som framgått av Kawa Junads påståenden i media har han missuppfattat sin roll som investerare och minoritetsägare i Dalkurd AB", skriver klubben. 

"Dalkurd FF styrs genom föreningsdemokrati varigenom den yttersta beslutanderätten tillkommer medlemmarna i Dalkurd FF på årsstämma. Det är Dalkurds medlemmar, d v s supportrar till Dalkurd FF och eldsjälar i Dalkurd FF, som har valt Dalkurd FF:s styrelse och det är Dalkurd FF:s styrelse som ytterst har att se till att en kompetent styrelse utses i Dalkurd AB genom föreningens majoritetsägande i Dalkurd AB", skriver klubben vidare i pressmeddelandet. 

Dalkurd hävdar vidare i pressmeddelandet att Junad ska ha krävt att Dalkurd FF ska överlämna beslutsfattandet till Dalkurd AB och honom, samtidigt som enbart han ska ha bestämmanderätt över att utse styrelsen i Dalkurd AB.  

"För Dalkurd FF är det självfallet uteslutet. Dalkurd FF:s framtid styrs av dess medlemmar. Det är de supportrar och eldsjälar som investerat både tid och pengar som utgör Dalkurd FF:s själ och som genom sitt medlemskap beslutar om Dalkurds framtid. Styrelsen för Dalkurd FF kommer aldrig, oavsett om en investerare med omfattande kapital så kräver, att tumma på Dalkurd FF:s principer, medlemmarnas beslutanderätt, riksidrottsförbundets stadgar eller svensk föreningsrätt", skriver klubben. 

Publicerad 2018-06-12 kl 18:29
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons