Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Daniel Andersson: "Allsvenskan har fått upprättelse"

Foto: Scanpix

Rasmus och Viktor Elm i Kalmar FF. Sebastian Eriksson i IFK Göteborg. Och Rasmus Bengtsson i Malmö FF. Spelare återvänder numera till Sverige i god tid före "pensionsåldern".
- Allsvenskan har fått upprättelse, säger Daniel Andersson, sportchef i MFF.

Under en tid dränerades fotbollsallsvenskan på talanger år efter år och de som höll sig kvar eller återvände till Norden valde ofta spel i den mer pengastinna danska ligan.

- Vi har höjt vår status. Det viktigaste är att spelarna kan känna det, säger Daniel Andersson, sportchef i Malmö FF.

Allsvenska landslagsspelare
Anfallaren Markus Rosenberg återvände redan i fjol och var med och förde MFF till klubbens andra raka SM-guld och till Champions League som första svenska klubb sedan 2000. Den senare framgången är en orsak till allsvenskans status har höjts, tror Daniel Andersson.

- Och att förbundskaptenen (Erik Hamrén) börjar ta ut lite spelare som spelar i allsvenskan, det ger också rätt signaler. Att man kan vara i allsvenskan och ändå spela i landslaget. Så var det inte för två-tre år sedan, säger Andersson.

För Rasmus Bengtsson var det först och främst kärleken till moderklubben Malmö FF som förde honom tillbaka till Sverige, men chans på SM-guld och Europaspel lockade också.

- Jag kom hit för att försöka vinna allsvenskan. Sedan med Europa är det små marginaler. Förhoppningsvis kan vi spela i Europa också, säger Bengtsson, som skrivit på fram till och med säsongen 2019.

Tänker inte på landslaget
Den 28-årige mittbacken har tre A-landskamper för Sverige på meritlistan.

- Landslaget är ingenting jag tänker på just nu. Nu vill jag komma in i rytmen så får man se vad som händer, säger Rasmus Bengtsson.

Försvararen har dragits med en knäskada den senaste tiden, men Bengtsson går in i lagträning med Malmö FF på fredag. Det regerande svenska mästarlaget inleder årets allsvenska borta mot Gif Sundsvall på måndag.

 

Publicerad 2015-04-01 kl 08:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER