POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Daniel Kindberg säger upp sig från Östersundshem

Foto: Bildbyrån.

Daniel Kindberg har tagit timeout från sitt ordförande-uppdrag i Östersunds FK.
Nu vd:n för Östersundshem också lämnat in sin avskedsansökan till det kommunala bostadsbolaget.
- Mot bakgrund av det som har skett har ansökan accepterats och Daniel Kindberg avgår med omedelbar verkan, säger styrelseordföranden Tord Andnor i ett pressmeddelande.

Östersunds FK:s ordförande Daniel Kindberg är på sannolika skäl misstänkt för grovt bedrägeri och medhjälp till grovt bokföringsbrott. Han blev under tisdagen anhållen av polisen, men blev under torsdagskvällen åter släppt på fri fot, vilket Ekobrottsmyndigheten bekräftade via ett pressemeddelande. Niklas Jeppsson, kammaråklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Umeå, berättade samtidigt att misstankarna stärkts. 

Under torsdagskvällen lämnade sedan ÖFK besked att Kindberg tar timeout från sitt uppdrag som ordförande i föreningen med anledning av brottsmisstankarna.

I ett pressmeddelande under fredagsmorgonen meddelar nu det kommunala bostadsbolaget Östersundshem, där Kindberg är vd, att man under torsdagskvällen mottog en avskedsansökan från Kindberg.

- Mot bakgrund av det som har skett har ansökan accepterats och Daniel Kindberg avgår med omedelbar verkan, säger styrelseordföranden Tord Andnor.

- Styrelsen kommer nu att inleda en rekryteringsprocess för att söka en efterträdare. Daniel har under sin tid som vd för bolaget på ett förtjänstfullt sätt fått fart på byggandet av bostäder i Östersund.

Publicerad 2018-04-20 kl 08:55
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå