Daniel Larsson ordnade MFF:s vinst: Har inte varit jätteorolig

Daniel Larsson var skillnaden när Malmö FF vann mot Djurgården med 2-1 (1-0).
Larsson gjorde två mål - med bud på fler - och spräckte sin egen målnolla för säsongen.
-Jag har inte varit jätteorolig. Jag har ju varit inblandad i mycket mål och det kändes som om det skulle komma snart, sade han.

Ett titt i statistiken ger honom rätt. Visst stod det en nolla för antalet gjorda fram till på måndagen - men i passningsstatistiken fanns han redan noterad för fyra målgivande framspelningar.
Daniel Larsson hade en strålande höst 2009 då han öste in mål - det blev hela tio till slut. Då - liksom nu - var han trögstartad. Han gjorde bara ett mål under våren. Till Larssons försvar ska dock sägas att han spelade mittfältare under våren 2009. Det var först när han flyttades upp som anfallare som det lossnade ordentligt.

Larsson är enormt snabb och måste vara varje lite långsam mittbacks skräck.
Det var något som Djurgårdens mittbackar Joona Toivio och Jani Lyyski blev varse om minuterna efter det att Larsson gjort 1-0. Då ryckte han förbi bägge och fri med målvakten Tommi Vaiho sköt han dock rakt på denne.

-Jag borde nog satt den, sade han självkritiskt.
Minuten efter fick Larsson ett läge efter hörna men sköt aningen över från nio meter.

Det är stor skillnad på Malmö från 2009 och 2010. Förra året bländade man alla med ett strålande spel, men vann få matcher under våren.
-Det stämmer. Den stora skillnaden är effektiviteten. Vi känns farligare framåt i år, sade Daniel Larsson.
Malmö dominerade matchen både spel- och chansmässigt - ändå blev siffrorna knappa.

-Det blev onödigt spännande på slutet. Vi borde dödat matchen tidigare, sade Larsson.
Djurgården kom till Malmö med ambitionen att ta poäng - något som kom på skam.
-Vi talade om att visa mod om vi skulle få med oss en poäng men i stället var vi fega och spelade inte alls som vi skulle de första 20 minuterna, sade Djurgårdstränaren Carlos Banda.

Hans lag ryckte upp sig i slutet av första halvlek och inledde även andra bra. Men så slog en viss Daniel Larsson till med 2-0 i den 63:e minuten.
-Vi är bra med fram till Malmös 2-0. Efter det blev det darrigt igen, sade Banda.
Ändå fick hans lag hopp när Kasper Hämäläinen slog in 1-2 med fyra minuter kvar och Malmö missade dessutom en straff med två minuter kvar.
-De tryckte på men jag tyckte inte de hade några riktiga chanser, sade Daniel Larsson.

Malmö hänger med i toppen och skuggar Helsingborg.
-Helsingborg ser starkt ut - liksom Elfsborg och jag räknar också med Häcken i toppen, sade Larsson.