POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Daniel Larsson visade landslagsklass: "Måste prestera mer först"

Daniel Larsson är allsvenskans hetaste anfallare just nu. Åtta mål på de fem senaste matcherna är det inte många som kan konkurrera med men landslaget har han inte ägnat en tanke åt.

- Nej, det har jag faktiskt inte. Jag måste nog prestera lite mer än i bara fem matcher för att bli aktuell, säger Larsson till FotbollDirekt.se.

Men det han presterar just nu duger väldigt gott i allsvenskan och Malmö FF.
På söndagen sänkte han på egen hand Örebro på bortaplan med tre mål och alla tre mål påminde om varandra - han fick stå omarkerad i straffområdet och skjuta in bollarna i John Alvbåges högra hörn.
- Ja, de två sista målen var nästan repriser av det första, konstaterar Larsson.

Efter en minst sagt skral vårsäsong, där varje Malmöspelare ifrågasattes kraftigt, där även Daniel Larsson som var ny från Häcken fick sin släng av sleven. Det hette att han var snabbare än sitt eget bästa och saknade bollkänsla.
Det har han definitivt motbevisat med råge under hösten.
- Jag tycker ändå att vi spelade bra fotboll under våren men hade problem att komma till bra avslut men i de senaste sex matcherna har det släppt totalt, säger han till FotbollDirekt.

Är du allsvenskans bästa och hetaste anfallare just nu?
- Det får du och andra bedöma men jag ska väl inte sticka under stol med att det har gått ganska bra den senaste tiden. Men om jag är bäst får andra bedöma.

Känns det inte lite typiskt att ni har startat spurten försent? - Ja, det kan man ju tycka men samtidigt kan man inte klaga på hur vi spelar just nu. Vi har verkligen hittat rätt nu.

Nu väntar ett uppehåll men därefter har Malmö en mycket spännande uppgift framför sig i form av IFK Göteborg.
- Det ska bli jävligt skoj att möta dem. Helst vill man spela mer nu direkt men vi ska kunna komma laddade till den matchen. Ganska skönt nu att njuta av de här fem vinsterna under uppehållet.

Under tiden ska Sverige spela mot Danmark i Köpenhamn och då får Larsson se matchen på tv, så tillvida inte Lagerbäck får problem i truppen, förstås.
Vad skulle du säga om Lagerbäck ringer och säger: "Zlatan är skadad, kan du packa trunken och åka över sundet?" - Ha ha ha. Jag vet inte. Det har jag inte ens tänkt på. Han ringer nog någon annan före mig. Jag behöver som sagt visa mer än i fem matcher först.

Publicerad 2009-10-04 kl 19:29
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå