Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Dansk mittfältare från Ligue 1 klar för IFK Göteborg

GÖTEBORG: Mats Gren ger Jörgen Lennartsson och IFK Göteborg en förstärkning inför höstens avslutande del av allsvenskan. Dansken Mads Albæk är nu klar för klubben.
- Det gick väldigt, väldigt snabbt, säger Mats Gren till Fotbollskanalen.

Den 25-årige dansken är mittfältare och tillhör nu den franska klubben Reims där han under två år varit hyfsat ordinarie. Intresset från IFK Göteborg är trots det stort och på senaste tid har Albæk haft en del skadeproblem. Något som gör att den franska klubben är beredda att släppa honom till IFK Göteborg. Hans flickvän ska nyligen ha nobbat en flytt till Israel vilket öppnade för Blåvitt.

- Det är en väldigt duktig spelare. Han har spelat i högstaligan i Frankrike i två säsonger så det är en klasspelare. Vi har letat efter något som skulle passa bra in och fastnade på Mads efter lite tillfälligheter, säger Gren.

Varför blev det Mads? Hur fort gick det?
- Ja, väldigt, väldigt snabbt. Första kontakten togs igår (måndag) och vi var ju säkra på May (Mahlangu) men helt plötsligt ville han ju inte hit längre trots att dom legat på oss ett längre tag, säger Gren och fortsätter.

- Sen har vi ju vissa möjligheter nu när Bjärsmyr blev skadad att flytta ner mittbackspositioner från mittfältet och då kände vi att det var bättre att ta in någon centralt på mitten. Hade vi värvat en mittback så hade ju någon hamnat på bänken.

Betyder detta att ni kommer spela med tre centrala mittfältare?
- Hur vi kommer spela, det får Jörgen ta helt och hållet. Jag lägger mig inte i hans uppgift.

Albæk spelade 27 matcher i Ligue 1 säsongen 13/14 på mittfältet för Reims. Därefter kom skadeproblemen och i december förra året opererades han för en ljumskskada och därför har det bara blivit åtta matcher sista säsongen.

- Han fick ljumskbräck och har opererats för det men spelat matcher det det så det är ingen fara, säger Gren.

Publicerad 2015-08-11 kl 21:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons