Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Danska legendaren efter MFF-segern: ”MFF Skandinaviens bästa lag”

Nästa

Avbryt
Försök igen

MFF vann idag mot Fremad Amager, som tränas av den danska legendaren John Faxe Jensen. Han trodde att MFF skulle prestera bättre än vad de gjorde i dagens träningsmatch, men hyllade samtidigt klubbens senaste år. 

Inför drygt 1500 åskådare vann Malmö FF säsongens första träningsmatch. Det blev 1-0 mot danska Fremad Amager efter mål av Agon Mehmeti.

Fremad Amagers tränare John Faxe Jensen, 69 landskamper för Danmark och tidigare Arsenalspelare, gav både beröm och kritik till Malmö FF när han pratade med Fotbollskanalen.

- Under de senaste två åren har Malmö FF varit Skandinaviens bästa lag. De är väldigt bra i sin organisation och i sitt presspel. Det etablerades bra med Åge Hareide, och det passar väldigt bra även med den filosofin som Allan Kuhn har.

- Men att det skiljer två divisioner mellan lagen, det syntes inte idag, särskilt inte i första halvlek.

- Det berodde på en blandning mellan vår fina organisation och att de såg lite trötta ut. Trots att de hade stora chanser så producerade de inte så mycket, och i första halvlek borde vi kanske ha fått 1-0.

Det stod 0-0 i halvtid när MFF bytte in sin yngre reservelva för att ge samtliga tillgängliga 21 spelare speltid. Efter en timme kom Vindheim på högerkanten och slog ett inlägg som Agon Mehmeti stötte in i mål. På presskonferensen var Allan Kuhn missnöjd med delar av MFF:s spel.

- I speciellt första halvlek var Fremad Amager väldigt bra organiserade, och vi fick ingen bredd i vårt spel.

- Det var svårt att hitta ytor, det såg lite slitet ut för de gamla gubbarna.

Andra halvlek blev dock klart bättre, även om både Vindheim och Mehmeti gick ut med stukningar. Adu stryktes i sista stund från matchprotokollet, och enligt MFF berodde det på en skada. Det har ryktats om att han kan komma att lämna innan transferfönstret stänger på måndag.  

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren ovan.

Publicerad 2016-01-29 kl 21:20

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER