Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
37v

Därför ändrades prislappen på Ghoddos: "Nu är vi för nära match"

Foto: Bildbyrån

Östersunds ordförande Daniel Kindberg sa först att prislappen på Saman Ghoddos låg på 50 miljoner. Sedan nobbades ett bud på 50 miljoner från Celta Vigo.
- Vi har ju begränsade möjligheter ju närmare vi kommer match, säger Kindberg nu till Fotbollskanalen.

Saman Ghoddos har varit hett eftertraktad på transfermarknaden efter den strålande fjolårssäongen. Östersund har dock hållit hårt i anfallaren och inte velat sälja lättvindigt. I mitten på januari bekräftade ordföranden Daniel Kindberg att prislappen för Ghoddos låg på 50 miljoner kronor.

Vi har sagt att det är prislappen och det gäller för det här fönstret, sa han då till Fotbollskanalen.

I helgen skrev Expressen att Östersund fått ett bud på just 50 miljoner kronor från La Liga-klubben Celta Vigo - ett bud som nobbades. Det bekräftades senare av Daniel Kindberg.

Varför har då prislappen ändrats? Kindberg förklarar för Fotbollskanalen:

- Dels så närmar vi ju oss mer och mer en tidpunkt där vi måste förbereda oss för match. Och nu är vi liksom på sista dagen för transferfönstret. Och vi har två veckor till match, eller inte ens det. Och att då släppa spelare, nä. Vi känner att det inte är nog med pengar för att vi ska minska vår möjlighet att vinna matcher. Det är inget konstigare än så, säger ÖFK-ordföranden.

Men vad har då förändrats från att du sa att prislappen var 50 miljoner?
- Ja, men nu är vi ju för nära. Gör du det här under jul eller innan jul så har du någon möjlighet att göra någonting. Vi har ju begränsade möjligheter ju närmare vi kommer match. Vi har ju spelare som vet hur vi spelar och som kan vinna matcher åt oss, det är ju det viktigaste. Pengarna i sig vinner inga matcher.

Förutom Saman Ghoddos har även Ken Sema varit jagad under vintern. När transferfönstret i det stora ligorna nu är inne på upploppet så tror inte Daniel Kindberg att klubbern kommer att göra några försäljningar.

- Man ska ju aldrig säga aldrig, det gör man ju inte i den här branschen. Men det är klart att vi kan konstatera, vi har ju tackat nej nu till (att sälja) Saman i sommarfönstret, vi tackar nej nu. Vi har tackat nej till Ken nu i det här fönstret. Så jag har svårt att se att de klubbarna nu i januarifönstret skulle börja med några exceptionella höjninga, man gör inte det. Det är sommarfönstret som är det intressanta för sådana typer av spelare som vi har. Så jag tror inte att det blir någon affär, det tror jag inte, säger Kindberg.

Vad är det bästa budet ni har tackat nej till på Ken?
- 20 miljoner.

Vilken klubb var det som la det budet?
- Det vill jag inte berätta, för de kanske kommer tillbaka (skratt).

Publicerad 2018-01-31 kl 07:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons