Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

''Därför är Obolo så svårsåld''

Ivan Obolo har visat sig svårsåld. AIK-stjärnans tillfällige agent Patrick Mörk förklarar det dåliga intresset.
- Åldern i förhållande till hans pris det försvårar. AIK vill ha bra betalt, vilket man givetvis kan förstå då det handlar om allsvenskans kanske bäste forward. Det är därför han är så svårsåld, säger agenten Patrick Mörk till FotbollDirekt.se.

Att Ivan Obolo blir kvar hösten ut i AIK överraskar många. Allsvenskans kanske mest internationelle spelare går inte hem alls hos europeiska klubbar.

Som närmast var han Bröndby för ett par veckor sedan - men ändå aldrig riktigt nära. - Bröndby? En av deras forwards var på väg att försvinna och hade det blivit så - hade kanske Obolo varit ett alternativ, fortsätter Mörk och betonar:
- Alltså det är väldigt många som har sett honom men ännu ingen som tyckt att han varit värd pengarna. Mörk förvånas av att det ser ut som det gör kring en spelare med Obolos höga status.

Men han har snabbt - trots kort tid tillsammans med argentinaren - fått klart för sig varför respons saknas.
- Det finns flera anledningar. Att han redan spelat i ung ålder i både Italien och Spanien, utan att riktigt slå igenom, är en liten nackdel. Men än viktigare är att det för många spekulanter är så oklart om han är en nummer 9 - eller någon som ska spela strax bakom?
- Och så gör han kanske lite för få mål. Det är klart att det hade varit så mycket lättare om han varit allsvensk skyttekung, anfallare bedöms i så oerhört hög grad efter antalet gjorda mål.

Och nu ser han ut att sluta som Bosman med ett kontrakt som går ut kommande sommar. Med det lär AIK och riskkapitalisterna bakom köpet av Obolo bli lottlösa. - Jag vet inte. Men några förhandlingar med AIK är som jag uppfattar det i dag inte aktuella.

Publicerad 2009-09-08 kl 17:28
Annons
Annons
Annons