Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
2v

Därför dröjer nyförvärv för Blåvitt - och Asbaghi vädjar om tålamod

Foto: Bildbyrån

IFK Göteborgs spelarbudget för 2019 är inte spikad än och därför dröjer fler nyförvärv, rapporterar GP.
Samtidigt vädjar nu tränaren Poya Asbaghi om tålamod från fansen.
- Det är viktigt att man har förståelse och ger de unga spelarna en ordentlig chans, säger Asbaghi till Aftonbladet.

Under torsdagen drog IFK Göteborg igång 2019 med årets första träning. Efter ett tufft 2018 har flera rutinerade spelare (Emil Salomonsson, David Boo Wiklander och Tobias Hysén) lämnat och truppen inför den kommande säsongen är ung. I vinter har man bara värvat in 27-årige grekiske målvakten Giannis Anestis, men också flyttat upp 19-årige Erik Gunnarsson, 19-årige Edvin Dahlqvist, 17-årige Rasmus Wikström och 19-årige Victor Olofsson.

Tränaren Poya Asbaghi vill ha in fler nyförvärv. 

- Det finns en del luckor att fylla. Det är en hel del saker det hänger på om vi lyckas fylla dem. Vi vill ge den här truppen och de här unga spelarna en ordentlig chans under försäsongen. Det är svårt att säga hur mycket de kan axla ansvaret - men vi både tror och hoppas att många av dem kan göra det, säger Asbaghi till Aftonbladet och fortsätter:

- I så fall är det i centrallinjen vi skulle vilja förstärka, framför allt. Men även i ytterbackspositionerna är vi tomma på någon spelare. Det handlar om vad ekonomin tillåter och vad vi hittar för slags spelare.

Så varför dröjer fler nyförvärv? Göteborgs-Posten skriver att det handlar om att budgeten för eventuella förstärkningar inte satts än.

- Vi är en grupp som diskuterar värvningar, men det händer inte så mycket just nu i och med att vi inte har någon budget för eventuella nyförvärv satt, men det ska det bli snart, säger Poya Asbaghi till GP.

Ordföranden Mats Engström till GP om spelarbudgeten:

- Vi jobbar på detta fortlöpande. Det är ett levande instrument.

Till Aftonbladet säger Engström att en permanent sportchef ska bli klar under januari eller februari. När det gäller assisterande tränare till Poya Asbaghi är man dock närmare en lösning.

- Vi är verkligen inne i slutdelen av processen. Jag tror vi kan presentera en assisterande, kanske inte den här veckan, men förhoppningsvis ganska snart efter det. Det är inte så många alternativ kvar. Vi är inne på några få kandidater, säger Asbaghi själv till Aftonbladet.

Publicerad 2019-01-03 kl 16:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons