POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Därför fick Rolle Nilsson lämna FCK

Sportchefen och FCK-pampen Carsten V Jensen anklagar i dag Roland Nilsson för att inte ha följt klubbens manual.

För en dryg månad sedan sparkades Roland Nilsson från posten som tränare för Nordens just nu starkaste klubblag, FC Köpenhamn.
Då uppgavs anledningen vara ”uteblivna resultat”.
Nu beskriver mannen med yxan, sportchef Carsten  Jensen, en helt annan anledning till svenskens avsked.

Den ursprungliga och närmast schablonartade hänvisningen till ”uteblivna resultat” har aldrig helt övertygat FCK-supportrarna.
Laget leder trots allt danska superligan med fyra poäng till godo. Att FCK inte lyckades ta sig vidare i Champions League skulle lätt ha kunnat skyllas på att laget tappat fem startspelare från förra säsongen.

- Jag förstår alla dessa frågor och det är också anledningen till att beslutet har varit så svårt. Någonstans har vi verkligen nått resultat som skulle vara godkända. Men det är bara det att vi är mer ambitiösa än så. Vi vet att det är viktigt att FCK är starka framöver i allt vi gör, vare sig det handlar om en månad, två, sex eller tolv månader är det mycket viktigt att den modell vi arbetar efter är starkt rotad, förklarar Jensen för Berlingske Tidende.

Förklaringen till Nilssons avsked uppges nu, enligt Jensen, vara svenskens annorlunda ledarstil och oförmåga att följa FCK-manualen.
Mot denna bakgrund var svenskens ersättare given på förhand.

Sportchef Jensen är nämligen mannen som under sex års tid formulerat den manual som hela klubben väntas arbeta efter.

-          Vårt mål är att spela en osjälvisk och effektiv fotboll, där vi engagerar alla och medvetet täcker upp för varandra. Detta gäller inte bara framför målen, utan överallt på planen, där idéer utformas efter hur vi bäst kan göra varandra bra, utnyttja varandras styrkor.

- På banan måste vi alltid agera moget och fokuserat, men avslappnat och värdigt, med stor medvetenhet om taktiska val och med stor uppmärksamhet, analyserar den nye tränaren Jensen.

Nilsson uppges ha haft svårt att skapa ett fungerade kollektiv.
Som exempel nämner Jensen särskilt hur den nye anfallaren Dame N’Doye alltför ofta tycktes agera som en enmansarmé, medan yttrar sprang sig trötta utan att någonsin få en passning.

Martin Alsio

Publicerad 2012-02-08 kl 11:21
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto