Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Därför lämnar Thorvaldsson Häcken: "Min fru är gravid"

Foto: Scanpix

Det blev ingen succé för Gunnar Heidar Thorvaldsson som lämnar Häcken efter endast ett år i klubben.
- Enda mörka molnet på min tid i Sverige, säger han till Fotbollskanalen.

Förväntningarna var höga på Gunnar Heidar Thorvaldsson när han skrev på för Häcken sommaren 2014. Skyttekungen var tänkt att ta platsen längst fram för Häcken men tiden i klubben blev inte som han hade tänkt sig. På 23 allsvenska matcher blev det endast tre mål.
- Det kom ganska fort upp och så är det i livet. Det kommer omständigheter som kan ändra på det mesta. Jag tänkte faktiskt stanna säsongen ut i Sverige och sen kanske skriva ett 1-2-årskontrakt med någon klubb. Sen blev det så att min fru blev gravid. Vi har två barn sen innan och hon var ensam på Island. De tänkte ju flytta hit igen till Sverige men när hon blev gravid så blev det lite annorlunda och jag snackade med Sonny (Karlsson, sportchef) och hade då bestämt mig för att flytta hem efter säsongen.

Men det blev flytt nu istället?
- Ja, Sonny sa att jag kunde få flytta nu om jag hittade en klubb som ville skriva längre kontrakt. Jag hörde av mig till min moderklubb (IBV Vestmannaeyjar) och de var ganska nöjda får man säga. Jag hade kunnat spela 4-5 år till i allsvenskan men fotboll är inte allt för mig och det var dags att åka hem.

Några andra klubbar intresserade?
- Det var några klubbar som ville ha mig i sommar, allsvenska klubbar och några klubbar utomlands. Men jag sa att jag inte ville snacka med min agent för då kanske det kommer ett bud man inte kan säga nej till, säger Thorvaldsson och skrattar.

Så om kineserna ringer nu?
- Haha! Jag sa det till frugan att vi tar ett kinesiskt bud nu eller något och fick en ganska arg blick. Men jag är nöjd, jag hade ett otroligt äventyr i Turkiet förra året och nu var det dags att gå hem. Ta nästa steg.

Vad händer efter karriären då? Fiskare?
- Vi får se … dom erbjöd mig ett treårskontrakt som spelande assisterande tränare. Jag ska testa på det där med att vara tränare och sen får vi se vad som händer i framtiden. Min tid som spelare i Sverige är slut men jag kanske kommer tillbaka som tränare.

Tiden i Häcken då?
- Ja, det är egentligen enda mörka molnet över min period i Sverige. Det blev inte riktigt som jag ville eller som klubben ville. Vi spelade inte så jättebra, det var mycket upp och ner. Men skönt med tre poäng nu senast och förhoppningsvis är detta början på något jättebra för klubben.

Anfallaren lämnar Häcken den 15 juli. Då fortsätter han alltså karriären hemma på Island, i moderklubben IBV Vestmannaeyjar.

Publicerad 2015-07-06 kl 13:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons