POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Därför nobbade Aiesh utlandsflytt: "Många är rätt giriga"

Foto: Bildbyrån.

Hosam Aiesh nobbade utländskt intresse för Blåvitt.
Nu berättar 24-åringen mer om anledningen till det.
- Jag vill inte bli en fotbollsspelare här i Sverige som sticker bara för att sticka och sedan kommer tillbaka efter två år och fastnar i allsvenskan igen, säger han till Göteborgs-Posten.

Hosam Aiesh, 24, blev, efter en tids spekulationer, under lördagskvällen presenterad av IFK Göteborg. Yttern, som i vintras gjorde svensk A-landslagsdebut under januariturnén, lämnade Östersunds FK för ett kontrakt över tre och ett halvt år med Blåvitt. 

Övergången slog ner lite som en bomb och en del blev nog lite förvånade över att 24-åringen väljer att stanna i allsvenskan. Aiesh rapporterades länge vara aktuell för en flytt utomlands och bekräftar nu själv, för Göteborgs-Posten, att han bland annat nobbade ett bud från MLS, samtidigt som han tackade nej till kontrakt från andra allsvenska klubbar. 

Aiesh berättar att han hellre vill stanna ett tag till i allsvenskan för att sedan kunna stanna under en längre tid utomlands i stället för att riskera att behöva vända tillbaka direkt. 

- Jag vill inte bli en fotbollsspelare här i Sverige som sticker bara för att sticka och sedan kommer tillbaka efter två år och fastnar i allsvenskan igen. När jag väl går utomlands så vill jag gå ut - och stanna. Många fotbollsspelare är rätt giriga på att gå utomlands. Det står i tidningar och så signar man för en jättestor klubb. Sedan spelar man inte och så kommer man tillbaka till Sverige och avslutar i något bottenlag i allsvenskan - för att man har tagit steget för snabbt. Östersund till IFK Göteborg, jag tycker att det är ett bra steg, säger han till Göteborgs-Posten. 

Aiesh avslöjar samtidigt att han, inför säsongen, trodde att Blåvitt skulle hamna långt ner i tabellen, men att hans nya klubb chockat honom och att han nu vill vara med och bidra till en lyckad säsong. Samtidigt är han också tydlig med att det inte var aktuellt att stanna i Östersund. Han behöver nu en ny utmaning. 

- Det hade kunnat vara att jag hade stannat kvar där. Men fyra och ett halvt år i Östersund ... Jag var med när vi spelade i superettan, jag var med när vi kom upp till allsvenskan, jag var med när vi spelade i Europa, jag var med i allt som gick att vara med i. Ibland känns det som att det är en bok och den är klar. Det finns inget mer att skriva om. Så kände jag i Östersund. Jag behöver ny energi, säger Aiesh till GP. 

Aiesh är född i Göteborg och har en bakgrund i både Azalea BK:s och BK Häckens akademi, men lämnade vintern 2015 Häcken för flytt till Östersunds FK. Den här säsongen är han noterad för tre mål och tre assist på 14 framträdanden i allsvenskan. 

Publicerad 2019-08-11 kl 13:39
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå