POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN
2v

Därför slog inte Walker Djurgårdens hörnor: "Brist på vassa huvudspelare"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas höjdpunkterna från Djurgården-Sundsvall.

STOCKHOLM. Kevin Walker är vanligtvis hörnläggare i Djurgården.
Men i går nickade han i stället in 1-0 efter just hörna i premiären. 
- Vi har lite brist på vassa huvudspelare, säger Thomas Lagerlöf.
- Det är inte någon prestige i det, säger Kevin Walker.

Djurgården-mittfältaren Kevin Walker brukar vanligtvis slå hörnor, men blev i gårdagens premiärmöte med Sundsvall lite oväntat petad. I stället fick Nicklas Bärkroth slå hörnor från högerkanten - och resultatet blev lyckat. Walker gav i första halvlek Djurgården ledningen, då han dök upp vid den första stolpen och nickade in matchens första mål efter just hörna.

- Det var rätt skönt att göra mål på nästan första hörnan, så det var underbart. Bärka (Bärkroth) har bra fot och Elliot (Käck) också, så det är inte någon prestige i det. Jag har slagit många hörnor i min karriär, så det var kul att göra mål på en också, säger Walker.

Tränaren Thomas Lagerlöf förklarade under presskonferensen skiftet med att Walker är en bra huvudspelare, samtidigt som Bärkroth också har en bra inläggsfot.

- Vi har lite brist på vassa huvudspelare på planen och Kevin är bra på huvudet. Vi ville ha lite snabbare bollar in och Bärkroth har bra fart på sina servar, så det var två saker i det, säger han. 

Walker anser sig också vara en bra huvudspelare.

- Jag har väl bra tajming, men sedan finns det de som har höjd också. När jag väl hittar tajmingen så kan jag göra mål också och det var så det såg ut i dag, säger han.

Däremot är det inte slaget i sten att Walker kommer att befinna sig i straffområdet framöver vid hörnor, men inför den här matchen hade Djurgården förberett sig på det.

 - Vi tittade på det i veckan och jobbade på det, säger han.

-  Vi får se (om han slår hörnorna framöver). Det är från match till match och vi väljer taktik utifrån de bästa förutsättningarna för att försöka vinna matchen och det är upp till Kim (Bergstrand) och ”Tolle” (Thomas Lagerlöf). I dag fungerade det bra, säger han.

Walker kommenterade matchen i sin helhet så här:

- Första 30 är fantastiska, men sedan fick Giffarna till sitt bollinnehav och gjorde det bra. Det är ett skott som touchade en av våra spelare och gick upp i krysset och sedan gjorde Omar (Eddahri) en bra prestation och fick upp den i krysset. De fick med sig en pinne härifrån och vi med kanske, men det känns som att vi borde hållit undan när vi hade 2-0, säger han.

Publicerad 2019-04-02 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå