POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Därför tvekar Jacobson: Kan inte börja jobba förrän i slutet av november

Tommy Jacobson tvekar till comebacken i Djurgården.
Nu berättar han varför:
- Vi kan inte börja jobba förrän i slutet av november, skriver han i ett brev.

Det har stormat kring Djurgården de senaste dagarna. Tommy Jacobson har föreslagit sig själv som ordförande, tillsammans med ett ekonomiskt tillskott på 25 miljoner kronor och Hasse Backe som tränare. Men på fredagskvällen hoppade Backe av efter att han bara fick bli bollplank, något fotbollskanalen.se avslöjade i går.

Tommy Jacobson får först i november veta om han blir ny ordförande då Djurgårdens styrelse beslutat att utlysa ett extra årsmöte men skjutit på det maximalt.
Nu går Tommy Jacobson ut till klubbens medlemmar och fans för att förklara sin tvekan:

” Under det här landslagsuppehållet är flera av våra allsvenska kollegor i full färd med att titta på spelare inför nästa säsong, ha spelare på provträning etc. det skulle vi också behöva ägna tid åt nu. Varje dag är viktig om vi skall kunna planera för 2010. Vi vet inte vad det innebär om vi inte kan börja det arbetet förrän i slutet av november. Putte Carlsson som är den som står för den sportsliga planeringen har också varit väldigt tydlig mot mig att varje dag är väsentlig för att rädda 2010.”

Tommy Jacobson vänder sig också mot bilden av det bara handlar om honom:

”Det här är ingen one man-show, som det ibland har utmålats. Det är betydligt seriösare än så. Bakom det här förslaget står flera viktiga människor som är, eller har varit, villiga att satsa tid och pengar. Jag måste helt enkelt träffa dessa, både finansiärer och Putte, och prata igenom den här nya situationen där avgörandet skjuts framåt så långt som stadgarna tillåter. Jag vill också gärna höra hur Hasse Backe med sin internationella rutin ser på situationen och kanske få hans råd kring vad som är väsentligt att tänka på kring en eventuell fortsatt satsning. Och det hoppas jag kunna göra i helgen eller under måndagen.”

Publicerad 2009-10-10 kl 12:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå