POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3d

David Elm vill se brorsan som anfallare - får mothugg: "Klart jag inte tror på det"

Foto: Bildbyrån.

David Elm vill se Viktor Elm som anfallare 2020.
KFF-sportchefen Jörgen Petersson håller inte med - alls. 
- Det är klart att jag inte tror på det, säger han till Fotbollskanalen. 

Kalmar FF:s lagkapten Viktor Elm, 34, har under stora delar av sin karriär varit mittfältare, men tog inför säsongen 2016 ett steg ner i planen som mittback och har under senaste säsongerna främst spelat på den positionen i allsvenskan. 

I Barometerns podcast "KFF-podden" uttalade sig däremot nyligen förre KFF-anfallaren David Elm, storebror till Viktor Elm, om att han vill se Viktor som anfallare 2020. Han menar att det vore en bra lösning för Smålandsklubbens anfallsspel. 

- Jag hade, i stället för att göra en chansvärvning offensivt, kört på det spåret jag har varit inne på innan. Upp med honom, så att han kan nicka in lite bollar. Det är KFF:s största möjlighet, säger jag, att göra tio baljor i år. Det är att ha honom i motsatt straffområde, sa David Elm i podcasten. 

Men när Fotbollskanalen frågar KFF:s sportchef Jörgen Petersson om Elms tanke är inte han av samma åsikt, även om han överlåter frågan till chefstränaren Nanne Bergstrand. 

- Jag brukar inte kommentera sådant, men det är klart att jag inte tror på det. Om jag vore tränare hade jag inte trott på det, men sedan är det som Wenger (Arsene, tidigare Arsenal-tränare) sa; Om det finns lika många som tycker och har åsikter om laguttagningar som människor skulle det ta ett år att ta ut laget, säger Petersson. 

- Men jag tycker att det är kul att det engagerar i stället för att man ska bli frustrerad och irriterad när folk tycker något. Jag tycker att det är kul, men Elm är en jävligt bra mittback och det vore onödigt att flytta honom därifrån till en position där han inte är lika bra, men det får Nanne hantera, fortsätter han. 

Jörgen Petersson berättade under tisdagen mer för Fotbollskanalen om sina tankar kring föreningens truppbygge inför säsongen 2020. 

Publicerad 2020-01-15 kl 07:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå