POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Davies jagad i Holland, Tyskland och Frankrike

Fotbollskanalen.se kan avslöja att klubbar i Holland, Tyskland och Frankrike jagar Charlie Davies.
Som inte förlänger med Hammarby.
- Det är ett stort intresse för Davies, men jag vill inte säga mer om det, säger Lyle Yorks till fotbollskanalen.se.

Hammarby vill förlänga Charlie Davies kontrakt och av den anledningen är spelarens agent Lyle Yorks på besök i Sverige. Den tidigare spelaren Yorks, vars agentur för övrigt representerar spelare såsom Wayne Rooney och flera amerikanska stjärnor, berättar att mötet var givande men att något nytt kontrakt inte är aktuellt just nu.

- Det är inte troligt att vi skriver ett nytt kontrakt innan transferfönstret öppnar. Han har fortfarande 18 månader kvar, säger Yorks till fotbollskanalen.se.

- Charlie Davies trivs bra i Hammarby förutom att han är besviken för avstängningen och har ingen brådska att göra något nu.

Enligt uppgifter till fotbollskanalen.se är klubbar i Holland, Tyskland och Frankrike intresserade. Den franska klubben Sochaux som försökte köpa Davies i vintras är däremot mindre aktuell då de är på väg att åka ur den franska högsta ligan.

Även om parterna inte kom fram till något på fredagens möte är Yorks väldigt nöjd med sittningen:

- Det var ett positivt möte. Det känns bra, men vi har inte kommit fram till något konkret. Just nu finns det bara möjligheter. Och oavsett vilket beslut som tas så kommer det att vara bra för alla parter. Vi har en väldigt bra relation med Hammarby.

Davies har just nu ett och ett halvt år kvar på sitt kontrakt med Hammarby och orsaken till att klubben vill förlänga är att de annars lär tvingas sälja honom under sommaren då priset annars sjunker rejält till nästa transferfönster.

Samtidigt är Hammarby i behov av pengar efter att ha aviserat ett sparpaket på 20 miljoner kronor i förra veckan och då kan en försäljning vara rätt.
Därmed kan Davies insats mot Malmö i söndags vara det sista Bajen-fansen fick se av amerikanen. Han är avstängd i fem matcher - till 12 juli - efter en armbåge mot Örebros Michael Almebäck.

Charlie Davies gästade Ekwall vs Lundh i torsdags och sa då att han gärna vill ta steget till Frankrike eller Tyskland. Den holländska ligan är för svag om det inte handlar om en av toppklubbarna, enligt amerikanen.

När allsvenskan tar uppehåll åker Charlie Davies till Miami för att ansluta till det amerikanska landslaget som ska VM-kvala i början av juni.

Publicerad 2009-05-22 kl 23:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå