Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

De fem slåss om Lagrells jobb: "Vi har diskuterat dem i valberedningen"

Lars-Åke Lagrell slutar senast 2012.
Minst fem tänkbara ersättare är tillfrågade.
- De har diskuterats i valberedningen, bekräftar ordföranden Börje Sandgren för fotbollskanalen.se.

Som fotbollskanalen tidigare avslöjat har SEF:s Bosse Johansson svarat på en intresseanmälan om att ta över ordförandeklubban när Lagrell slutar efter nästa mandatperiod. Samma förfrågan har även gjorts till Uefas förre generalsekreterare Lars-Christer Olsson, förre elitdomaren Karl-Erik Nilsson, styrelseledamoten i SvFF Jörgen Eriksson och vice ordföranden Susanne Erlandsson.

- De har diskuterats, säger valberedningens ordförande Börje Sandgren till fotbollskanalen.se.

Han vill inte gå in i detalj på vilken kommunikation man haft med kandidaterna, men påpekar att ingen fått den raka frågan om att ta över efter Lars-Åke Lagrell. Det handlar snarare om att i god tid ”sondera terrängen” inför skiftet om knappt två år.

- Vi har pratat med en handfull personer, säger Börje Sandgren utan att vilja precisera vilka – utöver de fotbollskanalen.se räknar upp.

När fotbollskanalen.se ringer Erlandsson, senast i raden av tänkbara namn, är hon fåordig.

- Jag menar jag är ju vice ordförande i dag. Det är inte konstigt om valberedningen jobbar med den här frågan redan nu, säger hon.

De har frågat dig också?
- De har pratat med väldigt många. Om jag är en av dem… det kan mycket väl vara på det sättet. Men det finns många andra man diskuterar med. Och det är ingen som fått en rak fråga, för det här ärendet är ju inte aktuellt nu. Först 2012 avgår Lars-Åke Lagrell, och då kommer de som är berörda att tillfrågas, säger Erlandsson.

Fotbollskanalen kunde avslöja häromveckan att en annan falang, med tidigare Blåvitt- och MFF-baserna Bengt Madsen och Gunnar Larsson i spetsen, lobbar för en alternativ kandidat. Nämligen förre domaren Karl-Erik Nilsson.

- Jag säger samma sak där. Han dem som valberedningen diskuterat, säger Börje Sandgren nu.

Publicerad 2011-01-14 kl 13:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons