POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

De har spelat varje sekund i allsvenskan

Tio spelare har varit på planen varje sekund i årets allsvenska. Det är inget ovanligt att målvakter aldrig är borta, men för utespelare brukar det vara svårare att undvika att dra på sig en avstängning eller att bli utbytt.

Sju målvakter och tre utespelare har lyckats med bedriften att spela varje sekund av årets allsvenska. Två av dem är Gefle-försvararna Daniel Berhardsson och Daniel Theorin. Den tredje är Kalmar FF:s Henrik Rydström. Den sistnämnde kommer dock att vara avstängd i mötet med Örgryte i helgen och därmed spricker hans svit. Kvar är Bernhardsson och Theorin.

Bernhardsson spelade varje minut även förra säsongen, men för Daniel Theorin är det nytt att få spela så frekvent. I Malmö FF blev det bara ett inhopp på ett och ett halvt år och förra hösten i Gefle förstörde skador mycket.
- Ja la ner ett stort arbete i december när vi egentligen var lediga. Jag tränade på och kom väl förberedd in till säsongen. Det var viktigt eftersom jag hade haft en hel del skadeproblem och det är den största anledningen till att jag kunnat spela hela tiden, berättar Daniel Theorin för FotbollDirekt.se.

Ovant att spela så mycket? - Jämför man med tiden i Malmö så är det stor skillnad. När jag inte var skadad fick jag inte spela. Däremot spelade jag mycket när jag vari Norge.

Daniel Theorin står på två gula kort och ytterligare en varning skulle kunna förstöra den fina sviten.
- Jag har mina egna målsättningar. Det är att spela varje match och tillföra laget så mycket som möjligt, säger mittbacken.

De har spelat varje sekund 2009:
Daniel Örlund, AIK
Ante Covic, Elfsborg
Dime Jankulovski, Gais
Daniel Theorin, Gefle
Daniel Bernhardsson, Gefle
Mattias Hugosson, Gefle
Kim Christensen, IFK Göteborg
Henrik Rydström, Kalmar FF
Petter Wastå, Kalmar FF
John Alvbåge, Örebro

Publicerad 2009-10-01 kl 11:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå