POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

De kan vinna "Månadens spelare" i allsvenskan och superettan

Foto: Bildbyrån.

Vem har varit den senaste månadens främste spelare?
Nu har tre kandidater utsetts - en mittback och två offensiva krafter.

Djurgårdens mittback Marcus Danielson, Hammarbys Alexander Kacaniklic och IFK Norrköpings Jordan Larsson gör upp om priset som "Månadens spelare" i allsvenskan. 

Djurgårdens lagkapten Marcus Danielson satte det så viktiga segermålet mot Kalmar för två omgångar sedan och har varit en viktig orsak till lagets fina form. Alexander Kacaniklic å sin sida har hittat formen på senaste tiden efter en lite knackigare inledning på tiden i Bajen. Tidigt i juli gjorde han hattrick mot Falkenberg och i de två senaste omgångarna, mot Elfsborg och AFC Eskilstuna har han även då hittat nätet. 

Jordan Larsson, som uppges vara på väg bort från Peking, spelade inte mot IFK Göteborg senast, men gjorde mål i tre omgångar i rad matcherna dessförinnan.

I superettan (där det den här gången delas ut ett pris baserat på både juni och juli) är de nominerade Örgrytes Gustav Ludwigson, Brages Christian Kouakou och Halmstads Rasmus Wiedesheim-Paul.

De tre spelare som presenteras som finalister är de tre spelare som fått flest poäng av jurygrupperna. Vinnaren är den spelare som fått allra flest röster och dessa presenteras i C Mores och Svensk Elitfotbolls kanaler under måndagen

Vinnaren får förutom priset också 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till valfritt samhällsengagemang i sin klubb.

FAKTA

Månadens spelare:

Utmärkelsen Månadens Spelare i Allsvenskan och i Superettan utses av Svensk Elitfotboll tillsammans med Svenska Spel och C More. Priset går till en spelare i Allsvenskan och en spelare i Superettan som gjort bäst bestående sportsliga avtryck under den senaste månaden.

Vinnaren får en check från Svenska Spel på 10 000 kronor där pengarna går till en av klubbens samhällsengagemang. Vinnande spelare utses alltid i C Mores/TV4:s sändningar från Allsvenskan och Superettan varje månad och presenteras också i Svensk Elitfotbolls kanaler samt på Fotbollskanalen.

Jurygrupper:
Allsvenskan: Juryn består av samtliga allsvenska klubbars lagkaptener, Svante Samuelsson (Svensk Elitfotboll), Alexander Axén (C More), Anna Brolin (C More), Olof Lundh (TV4), Noa Bachner (Expressen), Anders Bengtsson (Offside) och Per Bohman (Aftonbladet).

Superettan: Juryn består av samtliga Superettanklubbars lagkaptener, Filip Brodd (Svenska Spel), Daniel Kristiansson (TV4), Magnus Sundvall (Jönköpingsposten), Jan-Owe Wikström (Hallandsposten), Kristian Bågefeldt (Mittmedia), Philip Trollér (GP) och Göran Bolin (Aftonbladet).

Omröstning
  • Jordan Larsson, IFK Norrköping
  • Marcus Danielson, Djurgården
  • Alexander Kacaniklic, Hammarby
RÖSTA SE RESULTAT
Omröstning
  • Gustav Ludwigson, Örgryte IS
  • Christian Kouakou, IK Brage
  • Rasmus Wiedesheim-Paul. Halmstads BK
RÖSTA SE RESULTAT
Publicerad 2019-08-02 kl 09:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå