Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

''De som sågar Maanoja borde såga sig själva också''

Tomi Maanoja får kritik från alla håll. Från tränaren, från sina medspelare. Men finländaren som blivit den största syndabocken för AIK:s fiasko får nu stöd och AIK:s spelare uppmaningen att rannsaka sig själva

- Det där är jävligt dåligt. AIK är en storklubb och borde sköta sådana här saker bättre, reagerar Assyriskas finske landslagsmålvakt Magnus Bahne till FotbollDirekt.se.

- Såga honom (Maanoja). Det kan väl vara okej. Kritik hör till - men då ska alla andra AIK-spelare såga sig själva också som det sett ut. Skäll på varandra men gör det internt. Det här är ju alla i AIK förlorare på, fortsätter Bahne.

Den föredetta Halmstads-målvakten och landslagsmeriterade finländaren är illa berörd av sättet Tomi Maanoja kritiseras på och hur han är på väg att göras till syndabock för AIK:s fiasko.
Kritiken har funnits tidigare men efter derbyförlusten i går ser den finländske målvaktstalangen närmast övergiven ut.

Dulee Johnson:
''Han gör dumma misstag i match efter match. Det här är inte division 3''.

Björn Wesström:
''Horribelt. Det är en jävla dålig igångsättning''.

Nils-Eric Johansson:
''Nu står vi här igen efter billiga mål''.

Magnus Bahne reagerar starkt på att det det hela sker i så hårda ordalag inför sådan öppen ridå och att Maanoja i stort sett ensam ser ut att få skulden.
Inte så att kritiken är ogrundad - den är till vissa delar befogad för Bahne - det är sättet det sker på.

- På toppen av sin förmåga är det här är en toppallsvensk målvakt. Det här slår bara tillbaka mot AIK som har större problem än Tomi. Stötta honom istället så får ni till sist fram en målvakt med stora kvaliteter.

- Han gör ju ändå ganska många bra räddningar men får ingen credit för det. Det visar ju också att försvarsspelet överhuvudtaget inte är så bra. Han måste få mer hjälp. Och titta på anfallsspelet - det går ju inte att vinna matcher utan att göra mål.

- Tomi ska ha kritik men det här blir fel. Det är långt i från bara hans fel, vilket det nu ser ut som.

Vad har varit det största problemet för Tomi Maanoja?
- Mest tror jag det handlar om att laget inte fungerar. Men det är klart att hans självförtroende har påverkats av misstagen han gjort och ännu värre blir det när hans egna medspelare öppet kritiserar honom.

- Sådant känns. Och då ska man ändå ha klart för sig att Tomi verkligen är en psykologiskt stark person.

Publicerad 2010-05-03 kl 11:54
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons