Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Debutanten raderade bort guldmittfältet

NORRKÖPING. Astrit Ajdarevic har fått en ny lekkamrat. Nyförvärvet Andreas Johansson, 30, var fenomenal när mästaren Helsingborg besegrades.
– Detta är vår borg, säger Johansson till FotbollDirekt.se efter 1-0-vinsten.

IFK Norrköping besegrade regerande svenska mästarna Helsingborg med 1-0 hemma på Idrottsparken under måndagsaftonen. Man förde spelet och pressade högt i banan när gästerna hade bollen och första skottet mot hemmamålet kom först efter 36 minuters spel.

Efter 16 minuter, och ett par missade Norrköpingschanser, skarvade Astrit Ajdarevic ett Bobbie Friberg da Cruz-inkast via Arian Gashi fram till Gunnar Heidar Thorvaldsson som enkelt nickplacerade in 1-0 bakom en chanslös Pär Hansson i gästernas mål.

Norrköping fortsatte att rada upp chanser och såväl Friberg da Cruz som Christopher Telo träffade virket. Helsingborg var uddlöst och förra årets bästa innermittfält med Gashi och May Mahlangu raderas ut av Ajdarevic och, främst, nyförvärvet Andreas Johansson.

– Jag är väldigt nöjd med vår insats. Detta är vår borg, här ska vi vara jobbiga att möta och det tycker jag att vi visade i dag, säger Johansson till FotbollDirekt.se.

Andreas Johansson styrde på mittfältet tillsammans med Astrit Ajdarevic. Tanken är att det är så det ska se ut även framöver. För att vara första matchen var Johansson nöjd med vad de presterade.

– Jag tycker det fungerade bra. Astrit är en mycket kompetent och duktig fotbollsspelare och vi kombinerar varandra bra.

I nästa match väntar om möjligt ännu tuffare motstånd. Nämligen ett revanschsuget ”Real Göteborg” på Gamla Ullevi.

– I varje match kommer det krävas att vi spelar som vi gjorde i dag. Att man springer, att man kämpar och sen kommer det andra. Om vi kämpar som vi gjorde i den här matchen kommer vi att kriga till oss många poäng.

Publicerad 2012-04-03 kl 11:23
Annons
Annons
Annons