POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Debutåret gav guld för Djurgårdens tränarduo: "Många detaljer som imponerar"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkter från Djurgårdens guldmatch i spelaren ovan.

NORRKÖPING. Inför säsongen lämnade de bottenlaget Sirius.
Debutåret i Djurgården slutade i SM-guld för Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf.
- De har betytt jättemycket, säger sportchefen Bosse Andersson till Fotbollskanalen.

Det blev guld under första året i Djurgården för tränarna Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf. Sportchefen Bosse Andersson är väldigt nöjd med sina rekryteringar.

- Det är klart att de har betytt jättemycket. Just deras coolhet och tron som de får spelarna att känna. I perioder kan vi vara dåliga men vi kommer igen. De har byggt upp en trygghet. Det är många detaljer i deras arbete som är imponerande, säger Andersson.

Lagerlöf hade svårt att känna någonting en bit efter slutsignalen på Östgötaporten under lördagen, där Djurgården säkrade guldet mot IFK Norrköping efter 2-2 vid full tid.

- Det är mest tomt just nu. Det är lite så. Det är eufori direkt efteråt när domaren blåser av men nu känns det mest att man är urlakad, säger Lagerlöf.

- Vid slutsignalen? Då kokade det över. Så är det.

Tränaren skickar också en passning till guldkonkurrenterna Malmö och Hammarby.

- De har ju tjatat hela tiden om att vi inte pallar pressen, men att hämta upp 0-2 borta mot Norrköping tycker jag visar mental styrka i truppen.

Att du och Kim vinner guld under ert första år i klubben, vad säger det?
- Det vet jag inte. Bra spelare, bra lag. Verkligen ett bra lag. Det är det vi vinner på, att vi är ett bra lag. Vi har väldigt många bra spelare och människor, som jobbar som ett lag.

Kim Bergstrand medger att det inte var tal om något guld när kraven från klubbledningen förmedlades inför säsongen.

- Målet som vi fick höra om från Bosse (Andersson, sportchef) och Henke (Berggren, vd) när vi skrev på var topp fem, kan man säga. Att vi skulle vara med och hota om Europa-platser. Sen har vi tagit det därifrån, säger Bergstrand.

- Laget har byggts och blivit jävligt bra, lägger han till.

Vad tränarna bidragit med, enligt Bergstrand? Bland annat det här:

- Vi gav spelarna en tro på att vi kan vara de som för fotbollsmatcher, att vi kan äga bollen och bestämma tempot. Det pratade vi om ganska tidigt. Från dag ett pratade vi om att vi måste ha mycket mer spel i centrala delar av laget. Det köpte ju de grabbarna, Fredrik (Ulvestad), Kevin (Walker), Hampus (Finndell) och alla andra på den positionen. Tanken är att vi ska äga de centrala delarna av planen så mycket som möjligt.

Nästa år väntar Europa-spel för Djurgården, som går in i Champions League-kvalet tack vare titeln. 2020 finns dock inte i Bergstrands huvud än.

- Det är jävligt kul att vi ska få testa vingarna i Champions League. Men vi är inte där över huvud taget just nu, säger han.

Publicerad 2019-11-03 kl 12:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå