POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE

Debuten kan dröja för Fransson: "Kommer veta först några timmar innan matchen"

Foto: Bildbyrån

Alexander Fransson är klar för en återkomst i IFK Norrköping.
Formellt öppnar det svenska transferfönstret 15 juli - men frågan är om mittfältaren hinner bli spelklar till dess.
- Att det är en söndag gör det till en delikat uppgift, säger Pekings manager Jens Gustafsson till Norrköpings Tidningar.

IFK Norrköping har nyligen sålt Eric Smith till belgiska Gent. Sedan tidigare i dag står det klart att man förstärker mittfältet med Alexander Fransson, som värvas tillbaka från schweiziska Basel, klubben han såldes till efter SM-guldet 2015. För Norrköpings Tidningar ger Norrköpings manager Jens Gustafsson sin syn på Franssons framtida roll i laget:

- Den har blivit ganska självklar, med tanke på försäljningen av Eric Smith behöver vi förstärka numerären centralt på mittfältet. Vi får in en spelare som är skicklig både i det offensiva och defensiva spelet och som har en förmåga att passera spelare vilket blir viktigare och viktigare i dagens fotboll. Det är väldigt svårt att hitta den typen av spelare så det här kunde inte ha blivit bättre.

Det svenska transferfönstret öppnar söndag 15 juli, samma dag som Norrköping möter Häcken i allsvenskan. Frågan är dock om Fransson hinner bli spelklar till dess.

- Vi har fått klartecken från det svenska förbundet att de finns på plats för sin del i övergången. Utmaningen blir att få någon i det schweiziska att göra samma sak. Att det är en söndag gör det till en delikat uppgift. Vi kommer veta först några timmar innan den matchen om Alexander får spela då eller inte, säger Gustafsson.

Innan Häcken-matchen möter Norrköping Djurgården på Tele2 Arena på söndag, men till dess är Fransson definitivt inte spelklar.

Fransson själv är glad över att komma hem till Norrköping.

- Att jag vänder hemåt beror på mycket, jag har kommit i ett skede i karriären där jag behöver mer speltid, samtidigt som jag fortfarande är intresserad och älskar IFK. När IFK kom in i bilden var det inte så jättesvårt, det kändes rätt att ta det steget. Jag ser det absolut inte som att jag kliver neråt utan mer att jag kommer utvecklas av det, säger han till NT.

Publicerad 2018-07-04 kl 18:09
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå