Decimerat AIK sänkte serieledaren

En man mer i en timme hjälpte inte Helsingborg. Serieledaren åkte på årets första förlust efter att AIK vänt matchen i första halvlek.

Mötet på Råsunda mellan AIK och Helsingborg hade två ansikten - en för vardera halvlek.
En sevärd första halvlek med hög intensitet och som innehöll det mesta - allt från tre mål till en utvisning på hemmalagets Nils-Eric Johansson.
AIK gick in till halvtidsvilan med ledning, 2-1 efter mål av Teteh Bangura och Robert Åhman Persson. Christoffer Andersson hade gett HIF ledningen innan AIK vände på steken.

– Vi gjorde det bra. Det händer i fotboll att en spelare blir utvisad men vi visar att även fast vi ligger under kan vi vända matchen med en man mindre, säger AIK-tränaren Andreas Alm till Canal Plus efter matchen.

Den andra halvleken blev till skillnad mot den första ett sömnpiller, där ett decimerat AIK backade hem för att säkra ledningen och där Helsingborg hade mycket boll utan att skapa några rejäla chanser.
Inte ens några byten hos de båda lagen kunde pigga upp tillställningen inför drygt 10 800 på Råsunda.

– Alla väntar på att någon annan ska göra något. Då blir det statiskt, försiktigt och inte så aggressivt som normalt med en man mer. Det borde det ha kunnat bli. Jag är riktigt besviken på att vi inte skapar mer, säger HIF-tränaren Conny Karlsson.

Publicerad 2011-05-16 kl 21:07

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.