Decimerat och magsjukt Kalmar fixade poäng: Starkt gjort

Ett magsjukt Kalmar fick mittbacken Paulus Arajuuri utvisad redan i slutet av första halvlek.
Men lyckades ändå greja en poäng borta mot Gefle.
Det blev 0-0 inför 2 431 åskådare på Strömvallen.
-Det är starkt gjort, sade Kalmartränaren Nanne Bergstrand.

Gefle hade fyra raka förluster - men var nog ändå ganska besvikna över 0-0 hemma mot Kalmar.
Anledningen var förstås att laget spelade mer än halva matchen, från första halvlekens 40:e minut, med en man mer utan att lyckas göra mål.
Det var när Alexander Gerndt var på väg att löpa sig fri som Kalmars finländske mittback Paulus Arajuuri tog tag i Gefleanfallarens tröja.

Tröjdragningen var tydlig och efter en diskussion med sin assisterande kollega tog domaren Martin Ingvarsson upp det röda kortet och Kalmar var degraderat till tio man.
-Jag kan inte säga att det var fel,¼ 7/8sade Kalmartränaren Nanne Bergstrand utvisningen.

Han var nöjd med en poäng.
-Vi hade ett tufft utgångsläge i dag när sex man ur startelvan vaknade upp med magsjuka i morse. Men samtliga lämnade klartecken efter lunch. Att dessutom få med sig poäng efter att ha spelat med en man mindre i 50 minuter är starkt gjort.
Utvisningen gav, eller borde i alla fall gett, Gefle en stor fördel, men det har många gånger visat sig att gästrikarna trivs bäst när de får kontringsspela, inte i en spelförande roll.

-Jag hade hellre sett vad Gerndt hade gjort med det där friläget än att få en frispark på distans och få spela elva mot tio i 50 minuter, sade Gefletränaren Pelle Olsson.
Gefle försökte ta sig igenom Kalmars täta försvar men utan framgång.
-Vi spelar för långsamt i andra halvlek. Kalmar täcker av alla ytor och vi klarar inte av att spela oss loss, konstaterade Olsson.

Så trots en man mer och ett stort bollinnehav rann den andra halvleken i väg för hemmalaget. Mot slutet av matchen var det dessutom Kalmar som flyttade upp och tog över. Och i 88:e minuten var det ytterst nära att Tobias Carlsson nickade segern till Kalmar, men målvakten Mattias Hugosson hann ner och räddade.
En poäng vardera var dock ungefär som fördelningen skulle vara. Spelmässigt var det jämnt fram till utvisningen - men också efter densamma. Och nån större underhållning var det inte tal om.

Pelle Olsson gladdes ändå åt trendbrottet efter fyra raka förluster och ett spel som fram till utvisningen såg bättre ut än på länge.
-Vi är nöjda med att vi sätter stopp för den resultatmässiga trend vi haft på slutet. Vi gör en bra första halvlek, det är många spelare som höjer sig en nivå jämfört med de senaste veckorna, sade Gefletränaren.