Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Victor Edvardsen.

Degerfors pudlar - efter hatramsan mot rivalen: "Har skadat förtroendet för föreningen"

5v

Victor Edvardsen startade en hatramsa riktad mot rivalen Örebro - och supportrarna sjöng med.
Nu menar Degerfors att firandet efter derbysegern har skadat förtroendet för föreningen.
"Vi kan bättre än så här och hoppas att alla vill vara med och visa det framöver", skriver klubben i ett pressmeddelande.

Det var i måndags som Degerfors besegrade rivalen Örebro med 2-1 på Behrn Arena. Efter matchen firade Degerfors-spelarna segern tillsammans med de tillresta bortasupportrarna.

Victor Edvardsen startade då ramsan "Hata, hata, hata Örebro" - varpå Degerfors-supportrarna sjöng med. Dagen efter matchen uttalade sig Edvardsen om firandet.

"Magisk kväll igår, tack alla Rö'vita som var på plats och gjorde det tillsammans med oss. Mycket känslor igår och en ramsa från mig efter matchen som var onödig kanske", skrev anfallaren på sitt Twitter-konto.

Under onsdagen släppte Degerfors ett pressmeddelande med anledning av firandet efter derbysegern. Klubben skriver att hat och hot inte ligger i linje med föreningens värdegrund, och att ramsan har skadat förtroendet för föreningen.

ANNONS

"Vår värdegrund gäller även vid bortamatcher. Där har vi av naturliga skäl inte samma möjligheter att påverka vad som visas och sjungs av motståndarlagets supportrar eller av tillresta supportrar, men vi vet vad vi kan kräva av våra egna ledare och spelare. Vi har alla ett gemensamt ansvar för att upprätthålla de värden vi som förening står för", skriver klubben och fortsätter:

"Det som hände i samband med firandet av derbysegern var onödigt, olyckligt och har skadat förtroendet för föreningen. Vi kan bättre än så här och hoppas att alla, från styrelse och anställda till medlemmar och supportrar, vill vara med och visa det framöver".

Degerfors menar att det är viktigt att klubbens spelare är positiva förebilder för unga. Därför har föreningen haft en "intensiv intern dialog" de senaste dagarna för att försäkra sig om att den delen av värdegrunden efterlevs.

ANNONS
Publicerad 2021-10-27 kl 18:02
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto