Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Delade meningar om IFK Göteborg-kontakt med Qwiberg: "Tränaren ringde spelaren i fråga"

Allsvenskan

Hade IFK Göteborg kontakt med klubblöse Joel Qwiberg?
Det råder det delade meningar om.
- Tränaren ringde spelaren i fråga, säger agenten Per Jonsson.
- Det stämmer inte, säger IFK Göteborg-tränaren Poya Asbaghi.

Foto: Bildbyrån.

Den tidigare BP-spelaren Joel Qwiberg lämnade Sverige för spel i USA efter att han tillsammans med Stockholmsklubben vunnit superettan 2017. Trots att det ryktades om intresse från flera svenska klubbar, däribland IFK Norrköping, IFK Göteborg och Hammarby föll vänsterbackens val på Kalifornien och San Jose Earthquakes. I MLS-klubben uteblev speltid, Qwiberg gjorde bara fem matcher för klubben, och för drygt en månad sedan gick vänsterbacken och José skilda vägar.

- Jag har ingen kommentar, säger Qwiberg till Fotbollskanalen.

Qwiberg vill i dagsläget inte ge några kommentar. Hans agent, Per Jonsson säger dock följande:

ANNONS

- Det var med kort varsel som han bestämde sig för att bryta avtalet, han köpte ut sig helt enkelt. Speltid är viktigt. Då kände vi väl att utlänningskvoten, och vad allt det innebär, så var det bäst att göra det. Då kom vi överens om en lösning som var bra för alla parter, säger Jonsson till Fotbollskanalen.

Sedan Qwiberg bröt med San José har han gått klubblös. Däremot uppgavs IFK Göteborg vara intresserat av att knyta till sig vänsterbacken. Varför blev det ingen flytt till Blåvitt? Det råder det delade meningar. Agenten Per Jonsson menar att det fanns en kontakt. Blåvitts tränare Poya Asbaghi säger å sin sida att han och Qwiberg inte haft ett samtal eller möte.

- Ett intresse fanns ju och tränaren ringde spelaren i fråga. Sen blev det ingenting, de gick inte vidare. Det var inte konstigare än så. Märkligt kan jag tycka, men det var så det gick till. När en tränare brukar ringa en spelare så brukar det vara på riktigt. Det betyder ju inte att vi hade kommit överens med Blåvitt ändå eller att Joel hade sagt ja eller nej till det.

ANNONS

Poya Asbaghi:

- Det stämmer inte (att jag ska ha ringt honom), säger han till Fotbollskanalen.

Har du hört att någon annan i IFK Göteborg haft kontakt med Qwiberg?
- Nej, men jag kan inte tala för alla i IFK Göteborg.

Har ni varit intresserade?
- Vi har haft väldigt många spelare som vi har haft på en lista utifrån olika positioner. Mer än så kan jag inte säga.  

Agenten Per Jonsson berättar vidare att han även Sundsvall och Elfsborg och visat intresse, men att det då var ett annat scenario i och med att vänsterbacken fortfarande stod under kontrakt.

- Det har varit någon klubb till (som visat intresse). Det har varit Sundsvall och Örebro. De har vi diskuterat med och frågat om hur situationen sett ut. Men då var vi i ett läge där han fortfarande tillhörde San José och ville köra på ett år. Efter många om och men så kände han att han ville spela fotboll. Han ville hellre hem och göra någonting annat. Det är ganska färskt det här och det är inte jättemycket tid att vinka på för oss. Men några avtalsgiv diskuterar vi nu, rättare sagt två.

ANNONS

Sverige och Norge är bland de få fönstren som fortfarande har öppet i Europa. Qwiberg själv vill inte ge någon kommentar om hur han ser på situationen. Per Jonsson fyller i:

- Det kommer inte att stå tio klubbar i kö på Joel, det funkar inte så. Sådant drag är det inte. Han är wingback/ytterback med en bra vänsterfot och speed och det är klart som tusan att han är utvecklats i USA .

- Det finns fortfarande fönster som är öppna och det finns fortfarande de som alltid är öppna. Om det nu blir till någon av dem (de som alltid är öppna) vet jag inte. Sedan är det Norge och Sverige. Men han vill bara komma till en klubb där han får spela och gillar det han står för. Om det blir ett korttidskontrakt för att han ska få känna av hur det är, det får vi se. Men det finns inte så galet många klubbar i Skandinavien som söker vänsterbackar just nu, den kvoten är ju fylld om inte annat. Jag hoppas vi finner någonting, annars finner vi någonting till sommaren och han får träna med en annan klubb i april-maj. Vi får se, vi är inte där än.

ANNONS
Publicerad 2019-03-28 kl 22:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto