POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Dembo öppnar för allsvenska konkurrenter

Sista derbyt i går - efter elva säsonger i Djurgården är Dembo Touray snart klubblös. Nu öppnar han för allsvenska konkurrenter.

- Ja, med tanke på att jag har barnen här så skulle det vara bra att stanna i Sverige. Jag kan tänka mig andra allsvenska klubbar, visst, säger Dembo Touray till FotbollDirekt.se.

Dembo Touray fick ett fint sista Stockholmsderby - segern mot AIK spelade upp Djurgården på ännu säkrare mark i botten och nu ser klubben ut att klara kontraktet. Det står sedan länge klart att Touray lämnar Dif, och framtiden är oviss.
I somras var det nära med sydafrikanska Golden Arrows, men det rann ut i sanden och snart är han klubblös. Nu öppnar Touray för att stanna i Sverige, men i en annan klubb än Djurgården.
- Jag har barn här och på grund av den sociala situationen skulle det vara bra att stanna i Sverige. Jag kan tänka mig att spela i en annan klubb än Djurgården, visst. I så fall är det allsvenskan som gäller, jag känner att superettan är en för låg nivå.

Men ett utlandsäventyr någon helt annanstans är också ett alternativ för Dif-målvakten. Enligt Touray själv finns ett par intresserade klubbar, men vart vill han inte gå in närmare på. 31 år gammal känner målvakten att han har många år kvar på hög nivå.
- Jag vill inte säga för mycket, men det är utomlands, utanför Skandinavien. Visst kan det vara ett alternativ, jag har ju bara spelat i Sverige och Norge utanför mitt hemland. Jag borde ha minst fem år kvar om jag håller mig skadefri.

Touray är självkritisk när han tittar tillbaka på säsongen som den varit hittills, kallar den för "min sämsta säsong i Djurgården". Nu är målet att hålla Dif kvar i allsvenskan och lämna klubben på ett snyggt sätt.       
- Visst är det så, jag vill att det ska bli bra för Djurgården och jag vill lämna på ett positivt sätt för egen del också. Derbyt igår var fantastiskt, mitt sista derby och vi gör vår bästa match för säsongen. Alla var så jävla bra, det var enkelt för mig. Nu vill jag fortsätta så här de sista matcherna också.

Har den turbulenta säsongen och ovissheten om framtiden påverkat dig?

- Inte under matcherna. Jag är hundra procent fokuserad när det väl blir match. Jag har varit med ett tag och då lär man sig att koppla bort det andra. Men däremot mellan matcherna, som när man går och lägger sig på kvällarna, då kan tankarna komma upp, visst.

- Men nu är det bara avsluta på bästa sätt som gäller, vad som händer sedan får vi se. 

Anton Zetterman

Publicerad 2011-09-20 kl 18:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå