Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Dempsey om framtiden: ”Kommer sitta ner och diskutera”

Foto: SCANPIX

Försök igen

Djurgården har fått ett lyft under nya tränaren Mark Dempsey. Engelsmannens kontrakt med Blåränderna går dock ut efter säsongen.
- Jag kommer förhoppningsvis sitta ner och diskutera det med Bosse innan slutet av säsongen, säger Dempsey till Fotbollskanalen.

I början av augusti valde Djurgården att sparka dåvarande tränaren Pelle Olsson efter en tid av tunga resultat då Dif låg på kvalplats i tabellen.

Ny tränare blev i stället den 52-årige engelsmannen Mark Dempsey, och sedan han tog över har Blåränderna fått ett lyft i serien. På de nio matcherna Dempsey har lett klubben har det blivit sex segrar, och Dif har lämnat den värsta  bottenstriden bakom sig.

Kontraktet med Dempsey gäller dock bara säsongen ut. Ännu är det oklart vem som leder Djurgården nästa säsong. Dempsey själv kan inte säga alltför mycket just nu om vad som händer i framtiden.

- Jag kommer förhoppningsvis sitta ner och diskutera det med Bosse (Andersson, sportchef) innan slutet av säsongen. Vi har en option för båda parter. Jag har haft en fantastisk tid här, det är en underbar klubb med bra människor och härliga supportrar. Det är en klubb och ett lag med potential. Det är ett relativt ungt lag, och om jag får möjligheten att fortsätta och jag tackar ja tror jag att det skulle vara ett spännande äventyr för både mig och klubben, säger Dempsey till Fotbollskanalen.

Om det var helt upp till dig, skulle du vilja stanna i Djurgården?
- Jag kan inte kommentera det nu.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson är nöjd med vad Dempsey presterat resultatmässigt sedan han anslöt i augusti.

- Uppdraget var ganska glasklart. Vi var i en tuff situation och var tvungna att vända en trend - det var det som var uppdraget. Vi har en god kommunikation, men har inte pratat så mycket om framtiden. Vi vet att han trivs väldigt bra i Stockholm, vi har gjort ett väldigt bra jobb runtom som förening med familjen, säger Andersson till Fotbollskanalen.

- Mark är cool, och vi är coola och har väldigt bra kommunikation. Sedan får man prioritera vad man ska prata om, för det handlar om att vinna fotbollsmatcher och det har vi varit duktiga på. Allsvenska kontraktet är nästan säkrat nu, så det finns inget att klaga på utifrån uppdraget.

När planerar ni att sitta ner och prata om framtiden?
- Vi pratar ju varje dag. Så självklart har vi suttit ner och pratat om tankar framåt och så.

Finns det någon tidpunkt då ni vill ha klart med vem som tränar Djurgården nästa säsong?
- Det kommer väl att bestämmas under de närmsta månaderna. Vi har ett intressant lag och en stark framtidstro. Vi mår väldigt bra som klubb. Så den frågan får framtiden visa.

Upplever du att Dempsey är sugen på att stanna?
- Ja. Vem trivs inte här? 

Publicerad 2016-10-03 kl 07:00
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER