Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Dempsey vill ligga lågt inför Bajen-derbyt: ”Blev för mycket senast”

Foto: SCANPIX

Mark Dempsey står inför sitt andra Stockholmsderby som tränare för Djurgården, denna gång mot Hammarby.
Engelsmannen vill dock ligga mer lågt nu än inför AIK-derbyt.
- Jag var nog skyldig till att bygga upp det derbyt för mycket, säger Dempsey till Fotbollskanalen.

När den allsvenska säsongen nu närmar sig sitt slut ligger både Djurgården och Hammarby i mittenskiktet av tabellen. På måndag står det dock mycket prestige på spel när de båda lagen möts i säsongens sista Stockholmsderby.

- Det är en spännande match. Både vi och de kommer in till matchen med bra form, vi är ju två av de formstarkaste lagen i allsvenskan under de nio senaste matcherna om man bortser från de tre topplagen. Det är upplagt för att bli en intressant match, och vi ser fram emot den, säger Djurgårdens tränare Mark Dempsey till Fotbollskanalen.

För Djurgården handlar det också om att försöka ta död på en långdragen och mycket tung derbysvit, då man misslyckats med att vinna sina 14 senaste matcher mot lokalrivalerna AIK och Hammarby. Senast Blåränderna besegrade Bajen var för över nio år sedan, i augusti 2007. Lagen har redan hunnit mötas två gånger i år, vilket slutat i två 3-1-vinster för Bajen.

Dempsey trycker på nycklar i det egna spelet som krävs för att ta en efterlängtad derbyseger på måndag.

- Vi måste spela med den intensiteten och den tro som vi har haft. Sedan måste kvalitén så klart finnas där, den har blivit bättre och bättre under min tid här tycker jag. Kan vi återupprepa spelet vi hade mot Malmö och Norrköping och de första 20 minuterna mot Örebro så kommer vi att göra mål, säger han, och fortsätter:

- Jag vet att det är en ”bortamatch”, men vi känner till planen. Jag tror också att atmosfären kommer vara bättre för oss än senaste derbyt eftersom vi kommer ha horder av våra supportrar bakom det ena målet. Ett derby med din bortapublik på plats - det är väldigt speciellt. Så det är uppeggat för att bli en bra match.

Bajen-matchen blir Dempseys andra derby sedan han tog över Djurgården. Det första slutade med en klar förlust, 0-3, mot AIK i september.

- Vi lärde oss från det derbyt. Jag var nog skyldig till att bygga upp det för mycket. Jag fokuserade för mycket på det, även om det är ett derby och jag vet hur viktigt det är för supportrarna och alla i klubben. Jag blev missledd av att folk sa en massa saker om den matchen, och det blev kanske för mycket från min sida. Så jag lärde mig från det. Vi ligger mer lågt den här gången, och fokuserar på prestationen på måndag. Om vi presterar kan det bli en bra kväll för oss.

- Du måste fokusera på prestationen och inte tänka på resultatet för mycket. Börjar man göra det kan det sätta sig i huvudet och det kan ta energi. Så vi försöker komma ifrån det så mycket som möjligt, utan att bortse från faktumet att vi vet vad ett derby innebär, så det handlar om en balans. Vi vill gå in och prestera först och främst, och kan vi göra det och spela med energin och intensiteten som vi haft i nästan alla matcher bortsett en eller två, då kan vi skapa problem för dem.

På truppfronten ljusnar det allt mer för Djurgården. Haris Radetinac är visserligen fortsatt borta på grund av sin korsbandsskada, men Marcus Hansson var i dag tillbaka i träning med resten av laget efter sin knäskada. Seon-Min Moon har även han haft ett problem med ett knä, men tränar nu med resten av laget utan att vara hundraprocentigt återställd. Ingen av de ovannämnda är dock aktuella för spel redan mot Hammarby.

- Truppen mår bra överlag, det är alltid skönt vid den här tiden på säsongen, säger Dempsey.

Kerim Mrabti kryper också allt närmare en comeback. Mittfältaren slet av korsbandet strax efter årsskiftet, men är nu med i de allra flesta övningarna på träningarna.

- Kerim är nära nu. Nu måste det nästan vara som mest frustrerande för honom, för han känner att han nästan är där. Men han förstår situationen, och det medicinska teamet har bäst koll. De kommer säga till mig när han kan spela. Jag vill ju använda honom nu, så klart, men jag styrs av de som har bättre koll på det. När de ger mig grönt ljus kommer jag spela honom, säger Dempsey.

Publicerad 2016-10-15 kl 19:46
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER