Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Dennerby vill inte ta över Hammarby: "Bara landslaget som gäller"

Han spelade tio år i klubben och assisterade Sören Cratz till SM-guld. Dessutom talar Thomas Dennerby med Hammarbys vd varje vecka. Men stockholmarna får hitta en annan huvudtränare.

- Det är damlandslaget som gäller för mig, säger Dennerby till fotbollskanalen.se.
Sedan Tony Gustavsson fick sparken i somras har Bajen varit på jakt efter en ny sportsligt ansvarig för a-truppen, och helst någon med hjärta för den degraderade föreningen.

Enligt Sportbladet ligger förre Brommapojkarna-managern Claes Eriksson nära till hands. Han har ett långt förflutet på olika poster inom Hammarby och fyller kravbilden precis.

En annan som också gör det är svenska damlandslagets Thomas Dennerby. Som spelare nådde han bland annat SM-silver 1982 och tillbringade hela sin elitkarriär i den grönvita tröjan. Fortfarande håller han tät kontakt med ledarskiktet inom klubben.

- Jag och Micke Andersson (vd:n) är bra polare och pratar ofta med varandra. Men inte i det här ärendet. Alla vet ju att har kontrakt med damlandslaget över 2011, säger Dennerby.

Även på styrelsenivå har 52-åringen mycket känningar.

- Absolut, det finns personer jag snackar med på återkommande basis. Jag var ju väldigt länge i Hammarby. Visst förstår jag att den här frågan kommer upp, men för mig är det landslaget som kommer främst, att kvalificera oss till VM och ta medalj där, säger Dennerby.

Han betonar att han aldrig hoppat av ett tränaruppdrag, utan vill fullfölja sitt kontrakt.

- Efter det är jag verkligen öppen för att ta över ett herrlag. Det viktiga är att jag får jobba med professionella idrottare, säger Thomas Dennerby.

Publicerad 2009-11-14 kl 15:50
Annons
Annons
Annons