POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
8v

Dennerbys tidigare assistent pekas ut som ny sportchef i Kalmar

Foto: Bildbyrån.

Jörgen Petersson var assistent till Thomas Dennerby i Nigeria. 
Nu uppger Barometern att han kan bli ny sportchef i Kalmar FF. 
- Vi får se vad det mynnar ut i, säger han till tidningen. 

Kalmar FF klarade sig i år kvar i allsvenskan med minsta marginal genom seger mot Brage i kvalet. Detta efter stor turbulens i föreningen. Inför sista omgången lämnade huvudtränaren Magnus Pehrsson efter en het ordväxling med supportrar på Guldfågeln Arena och i stället tog akademiansvarige Jens Nilsson över huvudansvaret. Nilsson bekräftade sedan efter säsongen att han inte kommer att fortsätta leda A-laget. 

Efter säsongen slut kom ett nytt skifte i en ledande position i föreningen, då klubbchefen Mattias Rosenlund fick gå. Samtidigt är Jesper Norberg, som först kom in som assisterande tränare till Magnus Pehrsson, endast tillförordnad sportchef efter att Thomas Andersson Borstam i slutet av maj lämnade föreningen. 

Nu uppger Barometern att Jörgen Petersson är huvudkandidat för att utses till ny sportchef i föreningen. Petersson kom först in till KFF inför 2017 som assisterande tränare till Peter Swärdh, men blev sedan omplacerad i föreningen efter att Swärdh fick sparken. Petersson har varit U19-tränare, men var också assisterande tränare till Nilsson under sista allsvenska omgången och i kvalet mot Brage. 

Petersson, som har avtal med U19-laget till årsskiftet, vill själv inte uttala sig om tidningens uppgifter.

- Nej, jag har respekt för den process som är i Kalmar FF och jag tycker att de ska få jobba i lugn och ro. Vi får se vad det mynnar ut i, säger han till Barometern. 

KFF:s tillförordnade sportchef Jesper Norberg vill i sin tur varken kommentera om Petersson är aktuell för att bli ny sportchef eller något kring sin egen framtid. 

- Jag vill inte kommentera någonting, säger han till Fotbollskanalen. 

Utöver uppdraget i Kalmar FF har Petersson under senaste två åren varit assisterande förbundskapten till Tomas Dennerby i Nigerias damlandslag. De ledde Nigeria till seger i Afrikanska mästerskapen och till åttondelsfinal i VM i Frankrike. Tidigare i höst lämnade däremot duon landslaget. Tidigare har han även arbetat som spion för svenska damlandslaget. 

Publicerad 2019-11-21 kl 11:24
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå