POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Derbyspecial - Mer än poäng på spel för DIF – ”Vill ha kvar våra supportrar"

Djurgården spelar för att lämna nedflyttningsplatsen. Men kanske är inte avancemang i tabellen viktigast. Sebastian Rajalakso är orolig över supportrarnas tålamod.

I premiären mot Örebro kom nästan 12 000 till Stockholm Stadion. I senaste hemmamatchen mot Gais var det drygt 7 000 där. Sebastian Rajalakso förstår fansen eftersom laget underpresterat och han vill vinna tillbaka de supportrar som tröttnat.
- Det här derbyt blir speciellt eftersom vi är i den situationen vi är. Matchen betyder mer än bara det fotbollsmässiga, vi vill ha kvar våra supportrar och det är viktigt att vinna för att dra tillbaka alla till matcherna, säger han till FotbollDirekt.se.

Vissa lag har fler så kallade "medgångssupportrar" än andra. Supportrar som sviker sitt lag och stannar hemma efter bara ett par förluster. Hos Djurgården har den tendensen funnits i flera års tid.

Har ni förlorat supportrarna?
- Nej, det är många som fortfarande går och stöttar oss, det ska man inte ta ifrån dem. Men när vi inte presterat är det några som sviker och man vill alltid ha tillbaka så många som möjligt.

Men Rajalakso skyller inte på fansen. Han poängterar att laget underpresterat och att spelarna inte heller presterat individuellt.
- Vi går åt rätt håll i alla fall och spelarna tar för sig mer och mer. Men vi skulle behöva att alla tar för sig mer. Vi ligger där vi ligger, det är inget man är stolt över som spelare. Inte när klubben heter Djurgården. Men det är långt ifrån kris.

Just i matchen mot AIK får kampen om fansen en ännu större betydelse. Det handlar om att bli störst i Stockholm, i alla fall tillfälligt. En förlust i ett derby svider extra i en supporters hjärta.

Publicerad 2009-05-18 kl 10:34
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå