POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Derbyspecial - Mutumba: "Vi vinner. Vi är Sveriges största och bästa klubb"

Martin Mutumba tycker det är dags för Stockholm att bjuda upp. Lagen och supportrarna ska tillsammans visa att huvudstadens derbyn är störst.

De senaste säsongerna har det mest handlat om Elfsborg, IFK Göteborg och Kalmar i den allsvenska toppstriden. I år är AIK med i toppen, medan Hammarby och Djurgården kämpar i botten av tabellen. Martin Mutumba har tröttnat och vill ta tillbaka Stockholm till det allsvenska rampljuset.

- Stockholm, nej hela Sverige, väntar på att Stockholm ska ge tillbaka på de andra lagen Kalmar, Göteborg och Elfsborg som har varit i toppen de senaste åren, säger han.

När Stockholmslagen haft svårt att prestera har publiksiffrorna på huvudstadsderbyna dippat en aning. Men Mutumba tror det kommer att vända nu. Troligen redan i derbyt mot Djurgården.

– Det kommer att bli en folkfest. Vi ska visa nu att våra derbyn är större än alla andra derbyn.

Mutumba poängterar att derbyn handlar om tre poäng liksom alla andra matcher. Men han tycker derbyna är extra viktiga. De ger en känsla som andra segrar inte kan ge.

- För fansen och klubben är det viktigt att vinna, för att känna att man är störst i Stockholm. Så att man kan gå runt och tänka att man är störst i Stockholm med lite högre huvud än de andra.

Förra året slutade båda mötena 1-1. I år vet Mutumba hur det kommer att sluta.

- Vi vinner. Vi är Sveriges största och bästa klubb.

Publicerad 2009-05-18 kl 10:32
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå