Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Derbysuccén övertygar: ''HIF kan bli svenska mästare''

Nu är Helsingborg guldfavorit. Derbysegern i går kväll var det slutgiltiga beviset för ett av våra största expertnamn: ''Helsingborg är Sveriges bästa lag just nu och kan helt klart bli svenska mästare''.

- Helsingborg har ett jäkligt bra lag och ser jävligt sugna ut. Det här är Sveriges bästa lag just nu, säger TV4:s och Fotbollskanalens expert Pontus Kåmark till FotbollDirekt.se.

- Och Helsingborg behöver verkligen inte be om ursäkt. Det här är någonting som det här laget verkligen spelat sig till och förtjänar. Det är bara logiskt att Helsingborg är bäst i landet och guldfavorit - som det ser ut i dag.

2-1-segern mot Malmö FF gör så att Helsingborg går loss i en fempoängsledning i toppen.
Inte en förlust och bara två baklängesmål så långt som sju omgångar in i serien.
Men så sensationellt ser inte Fotbollskanalens expert på Helsingborgs framgångar.

- Nej, jag gör inte det. Jag tycker det här har varit på gång. Det här skulle HIF ha lyckats med tidigare. Men kanske har Henke Larsson tagit för stor plats, det kan faktiskt vara så, och kanske har en del av spelarna varit för unga. Det kan vara så att Henke varit för dominant.

Men trots att Henke Larsson försvunnit så förfogar HIF likväl fortfarande över hela Allsvenskans bäste spelare. Marcus Lantz är vårens spelare i svensk fotboll och i topp på Kåmarks topplista.

- Han är för mig totalt sett Allsvenskans bäste spelare så här långt. Playmaker och grovjobbare och sådan distans till sig själv.
- Här har vi en spelare som de andra guldkandidaterna saknar. Den som kommer närmast är Henrik Rydström men han är en mycket sämre fotbollsspelare. Titta på som exempelvis IFK Göteborg och deras lag. Visst, ett bra lag, men titta på deras mittfält - Blåvitt har ingen karaktär som Marcus Lantz.

- Ett vinnande lag behöver den här lite smågalna Roy Keene-typen som kräver attityd, skapar trygghet och överhuvudtaget normer.

Så det här är inga tillfälligheter - Helsingborg har ett möjligt guldmaterial?

- Helsingborg måste vara en given guldkandidat. Mycket därför att det inte känns som tillfälligheter - det laget lyckats med så här långt.

- HIF måste tas på största allvar. Det finns några lag som kan vinna guld och HIF har lika stor chans att göra det som Elfsborg, IFK Göteborg, AIK, Malmö FF eller AIK.

Publicerad 2010-04-21 kl 11:18
Annons
Annons
Annons