POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Desperat läge i Dif: "Vi måste göra mål"

En övertygande insats, men noll poäng igen. Djurgårdens mörker fortsätter - trots att matchplanen satt mot Elfsborg: "Vi måste tänka bort tabellen och bara jobba nu".

- Vi var bättre, det är klart att det är jobbigt nu, säger Joona Toivio till FotbollDirekt.se.

- De skapar ju ingenting, de har en i ribban förutom målet. Men när vi inte gör mål själva är det inte mycket att göra.

Nej, Djurgården kunde inte förvalta sina lägen, som blev många på Stadion mot Elfsborg. I början av matchen låg man lågt med laget och hittade kontringslägen på Boråslaget - det som var planen inför matchen, enligt Toivio.

- Vi visste att de skulle gå fram med mycket folk och att vi skulle hitta omställningar på dem. Och det stämde ju, men vi gör inga mål.

- Det kändes jättebra både inför och under matchen, men sedan får de sitt mål lite turligt, det är lite studsar och så får han den rakt framför sig.

Djurgårdsförsvaret fick inte bort bollen i straffområdet och Lasse Nilsson kunde slå in 0-1 med ett markskott. Detta med tio minuter kvar av matchen, som öppnat upp sig betydligt mer i andra halvlek. Djurgården gick framåt med mer folk redan innan Elfsborgs mål, men Joona Toivio tycker inte att man borde ha backat hem och säkrat en poäng.

- Det kändes lugnt innan de fick sitt mål, som att vi hade kontroll. Och det är små marginaler som gör att de får in en boll och inte vi. Vi har inte det rätta flytet.

Hur ska ni göra för att börja ta poäng?

- Bara jobba vidare som ett lag, och försöka tänka bort tabellen. Det är farligt att tänka för mycket på den nu. Vi har ett lag som ska kunna vinna fler matcher än vi gjort hittills. Hur högt vi borde ligga i tabellen?
Jag vet inte, men inte så här långt ner iallafall.

Djurgården tappar i och med förlusten mark, då Syrianska tog sin andra raka seger. Fem poäng bara upp till kvalstrecket nu.  

Publicerad 2011-05-26 kl 23:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå