Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

”Det är Djurgården mot övriga världen”

Djurgårdens viktigaste värvning förra säsongen blev ingen succé. Nu vill Christer Youssef visa vad han går för.


- Jag är väldigt revanschsugen med tanke på förra året. Det har varit lite knackigt, men nu har vi en bra trupp, bra mix, nya tränare och nya förutsättningar, säger han till FotbollDirekt.se.

Förra året blev en stor besvikelse för Djurgården som fick kvala för att hålla sig kvar i Allsvenskan. Youssef själv fick sällan till det och brottades med stora förväntningar.

- Alla känner att förra året var ett misslyckat år.
Det känns som att det är vi mot världen. Vi kommer inte att vika ner oss.

Mittfältaren gjorde bara tre mål på 25 spelade matcher. Nu vill 22-åringen som är uppvuxen i Tensta ändra på det. Youssef är medveten om att trycket är stort.

- Jag har stor press. Men jag vet vad jag kan och jag har bevisat det lite förra säsongen i de tio sista matcherna. Och jag vet att jag kan ännu bättre.

Christer Yuossef trivs i Djurgården. Och den forne BP-spelaren har fått lära sig vad det innebär att spela för ett lag som har höga krav på sig.

- Djurgården är en stor klubb och alla vet vad de går för. Jag är stolt och hedrad över att spela i DIF, sen att resultaten gått emot tyder på att det finns mer hjärta för klubben.

Många har höga förväntningar på djurgårdsspelaren och själv är han medveten om att han inte levererade som han borde göra.
- Jag levde delvis inte upp till alla förväntningar, men det är ändå skönt att känna att klubben tror på mig.

Nu känner Youssef sig mer hemma. Han ser fram emot försäsongsmatcherna och den allsvenska premiären.

- Förra året var allting nytt, men nu vet jag hur det känns att spela i Stadion. Det tar dig att anpassa sig till klimatet.

Det har ryktats att du var på väg att lämna, var det bara skriverier?

- Det finns lite intresse, men samtidigt vet jag att Djurgården och Allsvenskan är en chans för mig, men jag stänger inga dörrar. Det känns bra att vara kvar. Samtidigt vet jag vilken träning jag kan få utomlands. Det är svårt att utvecklas i Sverige.

Fotbolldirekt

Publicerad 2010-01-27 kl 16:45