Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

"Det är lättare att jaga än att bli jagad"

Malmö har nu bara tre poäng upp till Helsingborg i topp.
Ett läge som man trivs alldeles utmärkt i.
- Det är lättare att jaga än att bli jagad, säger Jiloan Hamad, 19, till fotbollskanalen.
- Det säger alltid de som ligger bakom, svarar Rasmus Jönsson, 20.

I och med Malmös 3-0-seger mot Örebro i går talar allt mer för att guldet hamnar i Skåne.

- Det gör det. Vi har tagit ett försprång från de resterande lagen och vi har jagat Helsingborg ett bra tag. Nu är det bara tre poäng som skiljer och vi möter de hemma och det ser vi fram emot, säger Jiloan Hamad, Malmös 1-0-skytt i går.

- Det blir alltid laddade matcher när vi möts så det ser ut som att det blir ännu värre den här gången, säger Helsingborgs Rasmus Jönsson.

15 september möts alltså topplagen i något som kan bli en helt avgörande seriefinal. Och överläge för Malmö som kommit smygandes bakifrån, menar Hamad.

- Jag tror det är lättare att jaga än att bli jagad. Det är svårt att ha pressen som de har inför matchen att tänka: ”vi måste vinna annars så kommer Malmö ikapp”, speciellt när det går så bra för oss, säger han till fotbollskanalen.

Rasmus Jönsson kontrar:

- De säger alltid de lagen som ligger efter. Det kan aldrig vara en nackdel att ligga först, de måste vinna för att komma ikapp.

Örebro kan ha sågats av från Skånelagen i går efter Malmös seger på Behrn Arena, men Jönssön tycker att det är för tidigt att räkna bort de där bakom.

- Det är klart att den spelade ett avgörande. Men det är för tidigt att räkna ut både Örebro och Elfsborg egentligen, säger han till fotbollskanalen.

Publicerad 2010-08-08 kl 14:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons