POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

"Det blir en klassiker – drar på smilbanden lite"

Andreas Drugge tillbaka på Vångavallen – i Blåvitt-tröja. Då tänker mittfältsstjärnan inte jubla om han gör mål.– Nej, det blir väl en klassiker – dra på smilbanden lite bara, säger han.

Inför den här säsongen lämnade Andreas Drugge Trelleborg för spel i IFK Göteborg. En prestigefylld värvning för Blåvitt.
Den första tiden i klubben var emellertid inte ett uppsving i 28-åringens karriär, Drugge kom inte riktigt rätt till i sin offensiva mittfältsposition. Men nu har han tagit klivet ner ett steg till en defensivare roll och lyckats bättre.

I kväll återvänder Drugge till Vångavallen – där han under sina två år utvecklades till en av allsvenskans allra skickligaste mittfältare.

– Det ska bli kul. Jag har inte varit här sedan jag lämnade Trelleborg. Vi måste ta tag i matchen och inte låta dem få initiativet. Vi ska göra det som vi är bra på och sedan stoppa deras anfall med Marcus Pode och Fredrik Jensen som är farliga, säger Andreas Drugge till FotbollDirekt.se.

Tom Prahls Trelleborg har gått tungt – laget har bara två poäng ner till Syrianska på kvalstrecket. Men enligt Drugge har det sett bättre ut än vad tabellen visar för hans förra lag.

– Jag tycker att de har spelat bra, särskilt mot Kalmar senast (3-2). Deras problem har varit att de har släppt in billiga mål. Men de har gjort en del framåt också så de är bra.

I de två senaste mötena mellan Trelleborg och IFK på Vångavallen har Drugge nätat bägge gångerna – och skåningarna har även gått segrande ur matcherna. Nu siktar han på att bli matchhjälte på nytt. Den här gången i Blåvitt-tröjan.

– Jag försöker och vill såklart göra mål i alla matcher. Det vore kul.

Jublar du om du gör mål?

– Nej, det blir väl en klassiker – dra på smilbanden lite bara. Inget mer än så, säger Drugge och skrattar.

Publicerad 2011-07-18 kl 13:56
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå