Det här pekar ner i superettan: "Läget är akut"

Det blev som förväntat. Malmö FF vann enkelt med 3-1 hemma mot bottenlaget Hammarby.

- Läget är akut. Vi behöver en vinst. Lagen runt oss kommer inte att gå poänglösa. Samtidigt återstår det fem matcher och vi tycker att vi har bra chans i alla de matcherna, säger Hammarbys tränare Thom Åhlund till Canal Plus.

Hammarby såg ut som ett slaget lag fram till sju minuter återstod av matchen. Då sprintade inhopparen Simon Helg genom hemmaförsvaret och satte distinkt 1-2. Ett avslut om gav Hammarby hopp. Istället för kvittering lyckades Malmö FF kontra in avgörande 3-1 när Edward Ofere gjorde sitt sjunde mål på fyra matcher.
- Vi har några halvchanser fram till kvittering, men över 90 minuter är Malmö FF bättre än oss, menar Åhlund.

Malmö FF är i galen form just nu. Trepoängaren mot Hammarby var den fjärde raka i allsvenskan och laget har på de matcherna en målskillnad på 13-2. Skåningarna var också totalt överlägset under de första 83 minuterna. Hammarby såg då ut som vanligt. Helt ofarligt offensivt. Dessutom blev det darrigt bakåt när Christian Traoré tvingades linka ut skadad efter 36 minuter.

I slutet första halvlek slarvade Carlos Gaete Moggia på mittfältet, Guillermo Molins kom emellan, sprintade längs högerkanten och serverade Daniel Larsson som bara hade att sätta till foten fram till 1-0. Samme Larsson skickade också upp 2-0 i nättaket i andra halvlek.
- När vi får 1-0 är det klart mer eller mindre, säger Malmö FF:s mittfältare Guillermo Molins, som var planens bäste spelare.

Publicerad 2009-09-27 kl 16:42