Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

”Det har ryktats om MFF i sex år – den dan något händer så tar jag ställning”

Uttalad andremålvakt i TFF och utgående kontrakt – nu börjar Fredrik Persson se sig om efter alternativ till TFF.
- Kommer det ett bud så får jag ta ställning till det, säger Fredrik Persson till fotbollskanalen.se.

En skada på Viktor Noring har gett Fredrik Persson chansen i Trelleborgs mål, men han känner ändå att han är klubbens andraval.
- Inför förra säsongen sades det att jag och Viktor (Noring) konkurrerade på lika villkor – men inför den här säsongen sade de att de satsar på Viktor som förstemålvakt.
Hade du önskat att det var mer att ni konkurrerade på lika villkor?
- Ja visst hade man velat att det var så, att man hade en större chans att konkurrera. Visst kan man byta målvakt, men det känns som det ska mycket till för att man ska byta om man sagt att man har en förstamålvakt

Med mindre än sex månader kvar på sitt kontrakt med Trelleborgs FF har målvakten Fredrik Persson börjat fundera på framtiden – och med så lite kvar på kontraktet är det fritt fram för intresserade klubbar att ta kontrakt.
- Jag fick indikationer på att de var intresserade, men sedan har jag inte hört någonting mer, säger Persson.
- Har de inte mer bråttom så får jag kanske se om det finns andra möjligheter, fortsätter han.

Är det fler chanser till att starta eller ett längre kontrakt som du vill ha?
- Det beror ju såklart på vem som är intresserad, och hur långt kontraktet sträcker sig och vilken konkurrenssituation det bli. Och så klart vilken klubb det är.
Så om det kommer ett bud så är du öppen för det?
- Javisst, man måste ju ha ögon och öron öppna. Detta är ju ett jobb som alla andra, har man en arbetsgivare som inte vill behålla en får man ju se över sina alternativ.
Kan du tänka dig att flytta utomlands eller är det en klubb i Sverige som är mest intressant?
- Det beror helt på – jag har en familj att försörja och kommer det ett bud så får man ju lyssna på vad de har att säga. Men det ska ju vara värt att flytta hela familjen.

- Det har ju varit de som hört av sig och hört sig för om man skulle kunna tänka sig att spela där eller där men jag vill ju i så fall ha ett konkret bud att ta ställning till. Rykten och spekulationer finns alltid. Jag tror att de senaste sex åren har det dykt upp rykten om att jag ska flytta till MFF – men den dagen det händer något på riktigt så tar jag ställning till det. Jag vill inte lägga energi på lösa förfrågningar, även om det är smickrande.

Men skulle Trelleborg komma med ett konkret förslag så kan Persson tänka sig att förlänga.
- Jag har inte hört mer än en kommentar om att de skulle kunna vara intresserade.
Känns intresset halvhjärtat från TFF?
- Nej det kan jag inte säga, men de kan ju också hitta någon annan. Inga klubbar tittar ju bara på en spelare i taget. En muntlig överenskommelse är ju inte bindande för någon i sådana här lägen, säger Fredrik Persson.

Persson, eller ”Fritz” som han också kallas har stått i Trelleborgs senaste fem matcher på grund av skada på Viktor Noring.

Publicerad 2010-04-21 kl 14:46
Annons
Annons
Annons