Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

”Det kunde ha varit betydligt värre”

Första allvarliga skadan i karriären. Nu är Christoffer Andersson, 34, borta resten av våren.
– Det hade kunnat vara betydligt värre. En korsbandsskada i min ålder hade kanske tagit ett år att komma tillbaka från, säger han.

Christoffer Anderssons inre ledband är skadat. Det innebär att hans karriärs längsta skaderehab väntar.
– Det hade kunnat vara betydligt värre. En korsbandsskada i min ålder hade kanske tagit ett år att komma tillbaka från, så det kändes skönt att få bekräftat att det inte var något sådant, säger 34-årige Andersson till Helsingborgs Dagblad.

I fredagens match mot Mjällby var olyckan framme. Fem minuter före full tid skadade Andersson vänsterknäet.
– Jag kände att det knakade till i knäet, men efter ett tag så kändes det ganska okej. I dag fattar jag däremot att det här var ju inte så jäkla bra, säger Christoffer Andersson.
– Det här är nog den allvarligaste skadan jag haft under hela min karriär. Jag har för mig att jag hade en ledbandsskada när jag var 17 år sedan har det bara varit småsaker. Helt sjukt egentligen att jag varit så lyckligt lottad, säger Andersson.

Den som ser ut att ersätta Andersson är 17-årige jättetalangen Emil Krafth, bäst på plan mo Mjällby.
– Fantastiskt. Han gör en kanonmatch med bra positions- och passningsspel.Vi försöker pusha de yngre att ta för sig och våga snacka ute på plan. När jag spelade framför honom sa jag åt honom att styra och det hördes en del. Kanske inte tillräckligt, men en jättebra början. Vi har ett gäng supertalanger som är seriösa och har helt rätt inställning.

Publicerad 2012-04-29 kl 13:20
Annons
Annons
Annons