Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Det riktiga Norrlandsderbyt stundar: "Ursäkta Gefle"

Foto: TT

Lapp på Norrporten-luckan när Gif Sundsvall tar emot Östersund.
Första riktiga Norrlandsderbyt i allsvenskan, enligt Giffarnas sportchef Urban Hagblom.
- Ursäkta Gefle, säger han till svenskelitfoboll.se.

Det är ett möte mellan två lag som slagit häpnad i Fotbollssverige med en passningsorienterad fotboll med stort bollinnehav. Det är dessutom mellan två lag som ligger jämte varandra för tillfället i tabellen.

Det borgar alltså för en het match mellan allsvenskans två nordligaste lag: Gif Sundsvall och Östersund FK på lördagen.

Ett riktigt Norrlandsderby, alltså.

- Å andra sidan finns det de som tycker att varken Östersund eller Sundsvall är Norrlandsstäder. Med Norrlandsmått mätt är matchen i alla fall ett derby, även fast det är 21 mil mellan städerna. Matchen är det närmsta mötet mellan två allsvenska lag i Norrland, säger Gif Sundsvalls sportchef Urban Hagblom med ett skratt till Svenskelitfoboll.se.

Hagbloms dito i ÖFK: Daniel Kindberg har tidigare med en syrlig pik hävdat att Östersund enkelt kommer avfärda rivalen, vilket han också konkretiserade till Östersunds-Posten:

- En 2-0-seger över Giffarna slår allting, åtminstone under våren för det är borta. Vi räknar med att vinna hemma, säger han.

ÖFK:s klubbchef, Lasse Landins, syn på rivaliteten:

- Traditionsenligt finns det en rivalitet mellan städerna Östersund och Sundsvall men lagen har ingen rivalitet på det sättet. Båda föreningarna tycker att det här är kul. Det är ingen infekterad stämning och det är ingen risk för bråk eller så, säger han till svenskelitfotboll.se.

Publiktillströmningen på Norrporten har varit skral under Gif Sundsvalls inledning på säsongen.

Mot ÖFK blir det däremot lapp på luckan.

– Det är första gången i historien som GIF Sundsvall har sålt ut arenan en månad före avspark. Folk från Medelpad, Jämtland och Härjedalen samt från hela Västernorrland kommer att följa matchen. Det kommer att bli fullsatt även i returen på Jämtkraft Arena i höst också, säger Urban Hagblom.

Matchen sparkar igång klockan 16.00 på C More Sport under lördagen.

Se allt från allsvenskan

Allt från allsvenskan 2016 ser du bara i C More. Skaffa C More Sport-abonnemang så missar du inte en enda sekund av serien.

Publicerad 2016-05-20 kl 13:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons