Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Det tuffa spelprogrammet höjer Elfsborg: "Energi i laget"

Elfsborgs internationella äventyr är över. Det sög kraft.
Men enligt tränaren Magnus Haglund har Europaspelet höjt Elfsborg till en ny nivå.
Det ska visa sig i den allsvenska seriefinalen på söndag.

Då ställs Elfsborg mot IFK Göteborg i en match som mycket väl kan avgöra guldstriden i allsvenskan.

Boråslaget kommer till bortamatchen bara tre dagar efter kraftuttömningen mot Lazio i Europa league.

Det har visat sig förr att lag som är med och slåss i Europa kan bli förlorare i allsvenska slutstrider. Gång på gång har uppoffringen blivit för stor för de som har varvat allsvenska drabbningar med kontinentalt matchande.

Men efter storspelet mot Lazio på Borås Arena i torsdags - trots 1-0-segern slogs Elfsborg ut ur turneringen med 1-3 sammanlagt - och Elfsborgs internationella matcher tidigare under säsongen är Magnus Haglund förvissad om att hans lag lärt sig mycket under den kontinentala resan.

Och att det ska ha större betydelse än att Elfsborg är mer slitet än de allsvenska konkurrenterna när det drar ihop sig till slutstrid.
-Vi ser det inte så. Ska man lära sig något så måste man utsätta sig för det. Vi har utvecklats en nivå till i fart, teknik och anfallsspel. Och de här matcherna har ställt krav på första tillslag på ett helt annat sätt, sade han efter segern över Lazio.

-Allt det här gör att vi har blivit bättre. Framför allt syntes det mot Örebro, där vi hade ett tempo som inget allsvenskt lag varit i närheten av de här sex åren som jag har varit med.

Stora ord, som Elfsborg behöver visa att de stämmer på söndag. Och trots det tunga programmet, match i snitt var fjärde dag sedan början av juli efter det tidiga sommaruppehållet, och att det bara blir två dagars vila mellan Laziourladdningen och toppmötet med IFK Göteborg, så tror Haglund inte att Elfsborg kommer att vika ner sig fysiskt.
-Vi har spelat dubbelt så många matcher, men det var Lazio som såg trött ut i slutet av matchen. Vi känner oss starka fysiskt.

-Vi ser fram emot söndagens match. Vi tar med oss tempot, vi tar med oss den starka prestationen och att vi har en energi i laget. Med vårt anfallsspel har vi spelat bort tio allsvenska lag hittills i år. Jag är otroligt nöjd över den här utvecklingen i vårt agerande.

Både IFK Göteborg och Elfsborg har intakta lag, frånsett varsin avstängning; försvararna Sebastian Eriksson i Göteborg och Mathias Florén i Elfsborg.
-Tobias tränade fullt ut i dag och vi räknar med honom på söndagen, sade IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild om Tobias Hysén som tvingats gå av planen i de två senaste matcherna.

TT

Publicerad 2009-08-28 kl 18:26
Annons
Annons
Annons