Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Diagnosen fel - Lasse Johansson på väg tillbaka

Kalmar FF-mittfältaren Lasse Johansson förväntades bli borta i sex veckor, en diagnos som inte visade sig stämma. Snart är Johansson tillbaka.

- Som tur är var skadan lindrigare än befarat, tre veckors vila från och med skadetillfället är det sagt, säger Kalmar FF:s Lasse Johansson till FotbollDirekt.se

I samband med Kalmar FF:s träningsläger i Spanien skadade sig lagets rutinerade mittfältare Lasse Johansson. Under en passningsövning ådrog sig Johansson en bristning i framsida lår. De första rapporterna talaade om sex veckors rehab, nu blir dock comebacken betydligt tidigare än så.

- Jag hoppas att jag kan gå in i träning igen om ungefär en vecka, det skulle vara fantastiskt skönt att kunna komma tillbaka så pass snabbt.

Det finns ingen risk att du slår upp skadan?

- Det finns alltid en risk med den här typen av skador. Men det gäller att bygga upp musklerna ordentligt så ska det inte vara någon fara.

- Det var synd att skadan kom när den gjorde, jag kände mig i riktigt bra form och fotbollssugen. Skador kommer alltid olägligt men den här gången var det extra tråkigt, menar Johansson.

Förra säsongens mittfältsdynamo för svenska mästarna, Viktor Elm har lämnat för Holland. I hans ställe har nordirländaren Daryl Smiley värvats till klubben, något som kan försvåra Johanssons möjligheter till en plats i startelvan.

- Jag siktar absolut på att ta en ordinarie plats i startelvan. Jag skulle besviken om jag inte gjorde det. Det här är förmodligen min sista säsong så jag ska göra det bästa av den.

- Samtidigt är "ordinarie" ett flytande begrepp. I år spelar vi Supercupen, allsvenskan, svenska cupen och Champions League. Jag är säker på att mina chanser kommer komma.

Publicerad 2009-03-09 kl 09:35
Annons
Annons
Annons