POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Dibba tar rygg på Forsberg - stöttar Giffarnas ekonomi: "Vill hjälpa till"

Foto: Bildbyrån.

Emil Forsberg stöttade Gif Sundsvalls ekonomi med att köpa halsdukar.
Nu gör förre Sundsvall-anfallaren Pa Dibba likadant. 
- Jag ville också hjälpa till lite, säger anfallaren till Sundsvalls Tidning. 

Gif Sundsvall meddelade i mitten av maj att föreningen är i ekonomisk kris och beräknas backa med 7,4 miljoner kronor 2019, samtidigt som spelarförsäljningar för fem miljoner kronor är medräknat i den prognosen. Sundsvall gick också ut med att föreningen, som i ett led i att rädda ekonomin, säljer speciella halsdukar för 600 kronor, något som förre Sundsvall- och landslagsspelaren Emil Forsberg köpte 100 av till ett värde av 60 000 kronor. 

Nu meddelar Pa Dibba, som tillhörde Sundsvall mellan 2011 och 2016, att han stöttar föreningen på liknande vis med att köpa tio halsdukar. 

- Jag läste Emils intervju och har sett att de haft det lite tråkigt med ekonomin. Det är några spelare som bidragit med att köpa halsdukar och jag ville också hjälpa till lite, säger han till Sundsvalls Tidning och fortsätter:

- Det var trots allt i Giffarna som karriären började och jag tänkte på mina år där. Jag känner fortfarande starka band till Sundsvall och om jag kan hjälpa till vill jag hjälpa till.

Enligt ST har även tidigare Sundsvall-spelarna Jon Gudni Fjóluson, Ari Skúlason, Dennis Olsson och Hannes Sigurdsson stöttat sin tidigare förening på olika sätt. 

Dibba är just nu utlånad från Shanghai Shenxin till Shenzhen FC över 2019. Anfallaren lämnade under sommaren 2018 Hammarby för flytt till Kina. 

Publicerad 2019-07-03 kl 17:50
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå