POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Dickson Etuhu i tårar - åklagaren yrkar på fängelse

Rättegången med AIK:s Dickson Etuhu är igång. Idag yrkade åklagaren på fängelsestraff, något som fick mittfältaren att brista ut i tårar.
- Olyckligt när någon inom AIK är inblandad i sådana här situationer, säger klubbens VD Mikael Ahlerup till Fotbollskanalen. 

Dickson Etuhu och en annan man står åtalade för våld mot tjänsteman efter en händelse utanför en nattklubb vid Stureplan i Stockholm i början av november. Huvudförhandlingarna med de båda männen är igång och Etuhu fick börja dagen med att berätta sin version av händelseförloppet.

Aftonbladet skriver att Etuhu hade gått till nattklubbens entré för att han trott att det skulle underlätta för sällskapet att komma in. När han insåg att de inte skulle bli insläppta ska han ha velat att sällskapet skulle lämna, menar Etuhu själv.

Det ska sedan ha uppstått tjafs mellan vakten och den andra mannen som Etuhu menar att han försökt lugna ner. En vakt ska sedan ha gått ut på trottoaren under entré-repet .
- När han kom under repet trodde jag inte att det var sant. Jag hindrade honom nästan från att ta upp repet, jag kunde knappt tro in ögon. Sen tar han upp batongen, jag blev förvirrad, jag inser att det är mitt i stan och många vet vem jag är. Jag måste lugna ner det här direkt, säger den tidigare Premier League-spelaren i tingsrätten.

Etuhu menar sedan att vakten slagit honom över armen när han försökt gå emellan den andra mannen och vakten. Situationen ska sedan ha eskalerat men Etuhu menar samtidigt att han hela tiden försökt lugna ner stämningen. 
- Jag försökte bara slita bort vakterna, de slog den andra mannen i huvudet, och jag fick också slag.

Enligt åklagaren ska händelseförloppet ha varit ett annat. Han hänvisar till en ljudupptagning där han menar att att man hör en man säga "bang him bro" för att få en annan man att kämpa emot hårdare.
- Det är en lögn! Jag skulle vilja höra det, det är orimligt att jag skulle göra det när jag försöker lugna ner honom, säger Etuhu.

Senare under rättegången bröt, enligt Expressen, Etuhu ut i tårar i samband med att den andra mannen blev förhörd. Mannen berättade bland annat att han suttit häktad i fyra veckor utan att kunna träffa sin familj. 

Åklagaren har sedan yrkat på fängelsestraff för de båda männen.
- Det bör utdömas två stycken fängelsestraff. Våld mot tjänsteman är allvarligare än misshandel. Man förgriper sig både mot den enskilde och mot staten. Det är något det normalt ska dömas till fängelse för, säger åklagaren Hans Ranholm, enligt Expressen. 

Straffen kan enligt åklagaren ligga kring två till fyra månader för de två åtalade männen. När Fotbollskanalen pratar med AIK:s VD Mikael Ahlerup vill han inte kommentera framtida konsekvenser för mittfältaren innan domen har fastställts.

- När det gäller AIK Fotboll så tycker vi först och främst att det är olyckligt om någon inom föreningen är inblandad i denna typ av situationer. Det är naturligtvis inte positivt för AIK. 

- Däremot hurvida sådana här situationer får konsekvenser, rent generellt, så är det ingenting vi tar ställning till förrän vi har alla fakta på bordet. Nu finns det ett yrkande från åklagaren, men det finns också ett yrkande från försvarsadvokaten. Så när domen kommer så kommer vi ta ställning, och utifrån den så kommer vi att behandla frågan internt, säger han till Fotbollskanalen. 

Publicerad 2015-11-27 kl 16:03

C More Classics – Allsvenskan

Streama flera av de klassiska allsvenska guldmatcherna på C More!

ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto