Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Dif-amerikan imponerar: "Vågar mycket''

Djurgårdens amerikanska nyförvärv imponerade direkt. Gale Agbossoumonde ser redan ut som en möjlig startman i den allsvenska premiären.

- Han vågar göra saker med bollen, säger Djurgårdens tränare Lennart Wass till FotbollDirekt.se.

Ett något reservbetonat Djurgården fick 0-0 mot FC Flora i finska Seinäjoki. Turneringsstarten var också debuten för det uppmärksammade nyförvärvet Gale Agbossoumonde.
Och landslagsamerikanen imponerade direkt på Djurgårdens ledning.

- Han var bra. Lite restrött, men det är första matchen och han måste bekanta sig lite med spelet. Men det såg bra ut, han vågar göra saker med bollen, berömmer Lennart Wass.

Det finns onekligen potential i 19-åringen. Wass vill dock inte spå i vad
Agbossoumonde kan visa prov på under säsongen.

- Det är för tidigt att svara på. Men vi hade inte tagit in honom om vi inte trott på honom som startspelare.

Amerikanens tillskott till truppen var välkommet till Djurgården. Efter bara 1-1 mot division 1-laget Vasalund i säsongspremiären behövdes en energikick för Djurgården. Det såg också bättre ut mot Flora.

- Det var ett fall framåt. Det var en intensivare match än mot Vasalund, vi var bra fysiskt och organisationsmässigt.

- Men vi vill fortfarande skapa mer än vi gör. Det är dock inte bara något man tränar sig till, det handlar även om att få matchträning, förklarar Wass.

Redan på fredagen spelar Djurgården turneringens andra match mot värdklubben och finska division 3-laget Seinäjoki. Och på söndag väntar HJK Helsingfors. Ett tätt spelprogram.

- Jag tror nog vi ska klara av det. Vi kommer att spela något av u-laget i kväll och så är det många som delar på postionerna.

Gale Agbossoumonde kommer dock få speltid både på fredageftermiddagen och på söndag enligt Wass. Matchen mot Seinäjoki börjar klockan 16.00 svensk tid.

Publicerad 2011-02-11 kl 14:57

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER